Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Μολδαβίας

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Νατάλια Γκαβριλίτσα, η πρωθυπουργία της οποίας σημαδεύτηκε από μια μακρά σειρά προβλημάτων.

by Times Newsroom

Η Μολδαβία περνάει κρίση από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική της Ουκρανία.

«Ήρθε η ώρα να ανακοινώσω την παραίτησή μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως κανείς δεν περίμενε ότι η κυβέρνησή της, που εξελέγη το καλοκαίρι του 2021, «θα έπρεπε να διαχειριστεί τόσες πολλές κρίσεις που προκλήθηκαν από τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία».

Στα προβλήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η Γκαβριλίτα περιλαμβάνονται η οξεία ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός που εκτινάχθηκε στα ύψη και αρκετά ενοχλητικά περιστατικά, όπως πύραυλοι από τον πόλεμο που μαίνεται στη γειτονική Ουκρανία, οι οποίοι διέρχονται από τον εναέριο χώρο της.

Η Μολδαβία έχει υποστεί πολλές διακοπές ρεύματος μετά τις συνεχείς ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή. Ακόμη, αγωνίστηκε να περικόψει την εξάρτηση της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ως συνέπεια της ανόδου των τιμών, και ιδιαίτερα του φυσικού αερίου, στην χώρα ξέσπασαν πολλές διαδηλώσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Μολδαβίας οι διαδηλώσεις οφείλονται σε ρωσικές δραστηριότητες «αποσταθεροποίησης».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com