Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

Μετά από την έρευνα στο σπίτι του για υπόθεση διαφθοράς

by Times Newsroom

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα υπέβαλε την παραίτησή του, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την έφοδο της αστυνομίας στην κατοικία του στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την επίσημη κατοικία του Κόστα και συνέλαβαν τον προσωπάρχη του, Βίτορ Εσκαρία, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική εισαγγελία, ο Κόστα -ο οποίος είναι πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2015- ερευνάται και ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίτερα η πορτογαλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα και συνέλαβε τον προσωπάρχη του, Βίτορ Εσκάρια, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική εισαγγελία, ο πρωθυπουργός ερευνάται στο πλαίσιο της έρευνας. Η έρευνα συνδέεται με σχέδια έρευνας λιθίου στο βόρειο τμήμα της χώρας και με ένα μεγαλεπήβολο έργο πράσινου υδρογόνου στο Σινές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com