Περί των εκλογών μικρό εγκώμιο

Η δημοκρατία κοινοβουλευτικού τύπου (δημιούργημα μάλλον των Εγγλέζων αρχόντων), ήταν και παραμένει το πιο χρήσιμο για τους ισχυρούς εργαλείο.

  • ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ

Δημοκρατία, ως γνωστόν, είναι το καλύτερο δυνατό πολίτευμα. Για όλους!
Για μεν τον λαό γιατί του διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι ο ίδιος έχει την εξουσία και ρυθμίζει την τύχη του, για δε τους πραγματικούς εξουσιαστές, γιατί παρέχουν, δια της εν λόγω “μηχανής”, στον λαό αυτή την ψευδαίσθηση.

Και πώς γίνεται να του μπήγουν στη συνείδηση ότι, τάχα, αυτός κυβερνά; Μα με την παράσταση ψευδών ως αληθών! Πείθοντάς τον, ότι εκείνοι μεν κυβερνούν, αλλά “στο όνομα του”. Σαν να λέμε αυτός είναι ο Άρχων, αλλά, για πρακτικούς λόγους, εκείνοι άρχουν “για λογαριασμό του”. Για να μην κουράζεται ο δόλιος να…άρχει!

Απλώς διαπιστώνουμε ότι η δημοκρατία κοινοβουλευτικού τύπου (δημιούργημα μάλλον των Εγγλέζων αρχόντων), ήταν και παραμένει το πιο χρήσιμο για τους ισχυρούς εργαλείο.

Και τίθεται το ερώτημα: αφού είναι έτσι, γιατί συμβαίνει ενίοτε, η κατάργησή της και η επιβολή δικτατορίας; Απάντηση: κάποτε η δημοκρατία δεν εξυπηρετεί και τότε χρειάζονται σκληρότερα καθεστώτα. Οπότε την καταργούν προσωρινά, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους και ο λαός να την νοσταλγήσει, και την επαναφέρουν, όταν πλέον τους συμφέρει όντες βέβαιοι ότι ο λαός θα την υπερασπιστεί, ενώ στην πραγματικότητα, υπερασπίζεται το δικαίωμα τους να τον κοροιδεύουν και να τον εκμεταλλεύονται δημοκρατικά! Αν η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν τους βόλευε, θα την καταργούσαν.

Για τους λίγους και ισχυρούς, το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα δεν είναι παρά η μάσκα τους, κοντολογίς η δημοκρατική μουτσούνα της εξουσίας τους, το “μηχάνημα” εξαπάτησης. Αντίθετα για τους πολλούς, για τον λαό, είναι το νανούρισμα του εφησυχασμού, τα θεσμικά τραγουδάκια της γλυκιάς παράδοσης στον βαθύ πολιτικό ύπνο!.

Και ποιο είναι το καλύτερο εξάρτημα της εξαιρετικής και αναντικατάστατης αυτής “μηχανής” εξάρτησης; Το καλύτερο, το πιο χρήσιμο εξάρτημα δεν είναι οι εκλογές , αλλά η αναμονή τους κάθε τέσσερα χρόνια. Αναμονή που επιτρέπει στους εξουσιαστές να σε εξαπατούν και να σε καταστρέφουν, αλλά επιτρέπει και σε σένα να ελπίζεις πως την επόμενη φορά, θα αλλάξει, τάχα, η άχαρη μοίρα σου.
!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com