Περιοδεία της Ανναλένα Μπέρμποκ στη Μέση Ανατολή

Θα επισκεφθεί διαδοχικά το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, την Ιορδανία και την Αίγυπτο

by Times Newsroom

Τριήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, επισκεπτόμενη διαδοχικά το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Η Ανναλένα Μπέρμποκ επισκέπτεται για πρώτη φορά την περιοχή ως υπουργός Εξωτερικών και θέλει να αξιοποιήσει το ταξίδι για να ενισχύσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. «Ακόμα κι αν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια κρίση που υπήρχε ανέκαθεν για πολλούς, δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε ως status quo», είπε η Μπέρμποκ.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει το τριήμερο ταξίδι της αύριο με μια επίσκεψη στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ, στην Ιερουσαλήμ. Εκεί θα καταθέσει στεφάνι για να τιμήσει τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία. Στη συνέχεια προγραμματίζονται συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Γιάιρ Λαπίντ, τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και τον πρόεδρο Γιτζχάκ Χέρτζογκ.

Η Μπέρμποκ χαιρέτισε το γεγονός ότι η νέα ισραηλινή κυβέρνηση έχει φέρει κάποια προσέγγιση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία τηρεί την ιδιαίτερη ιστορική της ευθύνη για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Στη συνέχεια, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μαλίκι στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

«Η Γερμανία υποστηρίζει τον στόχο μιας λύσης δύο κρατών κατόπιν διαπραγματεύσεων, δήλωσε η Μπέρμποκ. «Για αυτό πρέπει να υπάρξει ένα λειτουργικό, δημοκρατικό και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στο μέλλον».

Την ίδια μέρα η Μπέρμποκ θα πάει στην Ιορδανία και το Σάββατο στην Αίγυπτο, καθώς οι δύο χώρες διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Θέλουμε να διερευνήσουμε πώς μπορούμε από κοινού να υποστηρίξουμε περαιτέρω βήματα προς μια ειρηνευτική διαδικασία», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com