Περού: Στο “φως” μούμια ηλικίας περίπου 3.000 ετών

Το άτομο πιστεύεται ότι θυσιάστηκε σε χώρο ναού.

by Times Newsroom

Περουβιανοί αρχαιολόγοι βρήκαν μια προ-ισπανική μούμια σε έναν πέτρινο τάφο στην κορυφή ενός λόφου στα περίχωρα της Λίμα, δίπλα σε ένα γήπεδο προπόνησης επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του San Marcos και ερευνητές βρήκαν αρχικά υπολείμματα από τα μαλλιά του και ένα κρανίο σε μια δέσμη βαμβακιού κατά τη διάρκεια της ανασκαφής.

Ο αρχαιολόγος και διευθυντής του ιστορικού και πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Rímac Miguel Aguilar είπε ότι η μούμια ήταν περίπου 3.000 ετών.

Ο τάφος βρέθηκε στην κορυφή ενός κατεστραμμένου πήλινου ναού σε σχήμα U, χαρακτηριστικό ορισμένων προ-ισπανικών κτιρίων.

«Πιθανότατα ανήκει στην κουλτούρα των Manchay», είπε ο Aguilar. «Είναι ένας πολιτισμός που αναπτύχθηκε στις κοιλάδες της Λίμα μεταξύ 1.500 και 1.000 π.Χ.».

Το άτομο “αφέθηκε ή προσφέρθηκε (ως θυσία) στην τελευταία φάση της κατασκευής αυτού του ναού“, είπε ο Aguilar. “Είναι περίπου 3.000 ετών“.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com