Πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής Τόνι Μπένετ

Ο διάσημος τραγουδιστής Τόνι Μπένετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στον τόπο καταγωγής του, την Νέα Υόρκη.

by Times Newsroom

Ο Τόνι Μπένετ είχε ξεκινήσει να τραγουδάει σε μικρή ηλικία. Στα τελευταία στάδια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε πολεμήσει στο πεζικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αργότερα, με το τέλος του πολέμου, ανέπτυξε την καλλιτεχνική του καριέρα, υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Columbia Records και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι το οποίο έγινε και επιτυχία το 1951 με τον τίτλο «Because of You».

Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, όπως το «Rags to Riches» στις αρχές του 1953. Ο Μπένετ εφτασε στο καλλιτεχνικό του απόγειο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 με πολλά γνωστά άλμπουμ όπως το «The Beat of My Heart» και «Basie Swings, Bennett Sings». Το 1962, ο Μπένετ ηχογράφησε το κομμάτι που τον έκανε ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο, με τίτλο «I Left My Heart in San Francisco».

Η καριέρα αλλά και η προσωπική του ζωή ακολούθησαν μία εκτεταμένα καθοδική πορεία, κατά τη διάρκεια της εποχής του ροκ. Παρόλα αυτά, ο Μπένετ έκανε την επιστροφή του στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κυκλοφορώντας διάφορα άλμπουμ που έγιναν «χρυσοί» δίσκοι.

Ο Μπένετ συνέχισε να δημιουργεί δημοφιλή έργα και κατά τον 21ο αιώνα. Κέρδισε επίσης, καινούργια αναγνώριση από το νεότερο κοινό από τις συνεργασίες του με τη Lady Gaga, οι οποίες ξεκίνησαν με το άλμπουμ «Dancing Cheek to Cheek» το 2014. Οι δύο ερμηνευτές έκαναν περιοδεία μαζί ώστε να προωθήσουν το άλμπουμ από το 2014 ως το 2015.

Με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του ντουέτου με τον τίτλο «Love For Sale» το 2021, o Μπένετ έσπασε το ατομικό ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα παραμονής στο top-10 των άλμπουμ, στο Billboard 200 chart. Ο Μπένετ επίσης έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο άνθρωπο που εξέδωσε άλμπουμ με καινούργιο υλικό, σε ηλικία 95 ετών και 60 ημερών.

Ο τραγουδιστής είχε συγκεντρώσει αμέτρητες διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων 19 Βραβείων Γκράμι (καθώς και ένα Βραβείο Γκράμι για Συνολική Προσφορά το 2001) και 2 Βραβείων Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης. O Μπένετ έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Τον Φεβρουάριο του 2021, αποκαλύφθηκε ότι ο Μπένετ είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ το 2016. Εξαιτίας της αργής επιδείνωσης της ασθένειάς του συνέχισε να ηχογραφεί, να περιοδεύει και να ερμηνεύει μέχρι την απόσυρση του τον Αύγουστο του 2021, για λόγους υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή