Πέθανε ο Ιρανός πρόσφυγας που ενέπνευσε την ταινία “The Terminal” με τον Tom Hanks

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Mehran Karimi Nasseri, ο οποίος ενέπνευσε την ταινία “The Terminal” του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks.

by Times Newsroom

Όπως έγινε γνωστό, ο Iρανός πρόσφυγας πέθανε μέσα στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ στο οποίο είχε επιστρέψει μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο Nasseri έφτασε το 1988 στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2006, αρχικά γιατί έχασε τα χαρτιά του και δεν μπορούσε να εκδώσει καινούργια και στη συνέχεια από επιλογή. Είχε βρει καταφύγιο μέσα στο αεροδρόμιο σε έναν κοινόχρηστο χώρο.

Από το 2006 ο Nasseri έζησε για χρόνια εκτός αεροδρομίου ωστόσο στα μέσα του Σεπτέμβρη επέστρεψε στο γνώριμο Σαρλ ντε Γκολ. Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Ποιος ήταν ο Nasseri

Ο Mehran Karimi Nasseri είχε γεννηθεί το 1945 στην επαρχία Χουζιστάν του Ιράν και ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με σκοπό να βρει τη Βρετανίδα μητέρα του.

Το 1988 θέλησε να ταξιδέψει στη Βρετανία μέσω Βελγίου και Γαλλίας αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς πλέον δεν είχε τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, εικάζεται ότι είχε χάσει τα απαραίτητα έγγραφα, και έτσι οι γαλλικές αρχές δεν μπορούσαν να του επιτρέψουν να ταξιδέψει για τη Βρετανία.

Έτσι μετέτρεψε μια μικρή γωνιά του αεροδρομίου σε σπίτι του. Έμεινε εκεί για 18 χρόνια.

Κάποτε η γαλλική κυβέρνηση του επέτρεψε να ζήσει στο έδαφός της με καθεστώς πρόσφυγα, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε γιατί όπως ισχυρίστηκε ήθελε απλά να του επιτραπεί να ταξιδέψει μέχρι την Βρετανία. Περνούσε τις ώρες του στο αεροδρόμιο γράφοντας σε ένα σημειωματάριο και διαβάζοντας βιβλία.

Το 2004 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του και λίγο αργότερα ο Steven Spielberg μαγεμένος από την περίεργη ιστορία της ζωής του αποφάσισε να την κάνει ταινία, με πρωταγωνιστές τον Tom Hanks και την Catherine Zeta-Jones.

Η φήμη του Νasseri εκτοξεύτηκε και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο ήθελαν να του πάρουν συνέντευξη.

Το 2006 αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Στη συνέχεια έμεινε σε ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που του δόθηκαν από την παραγωγή της ταινίας.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Nasseri επέστρεψε στο αεροδρόμιο για να πεθάνει…

Όπως αποκάλυψε αξιωματούχος του Σαρλ ντε Γκολ στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή