Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο φορτηγά πλοία κατευθύνονται σε ουκρανικά λιμάνια για να φορτώσουν σιτηρά

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου

by Times Newsroom

Στην Ουκρανία κατευθύνονται – για πρώτη φορά μετά το τέλος της συμφωνίας με τη Ρωσία για τα σιτηρά – δύο φορτηγά πλοία για τη μεταφορά δημητριακών.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως δύο φορτηγά πλοία πλέουν αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση τα λιμάνια της, για πρώτη φορά αφότου τερματίσθηκε, τον Ιούλιο, η συμφωνία με τη Ρωσία για τα δημητριακά, η οποία από το καλοκαίρι του 2022 επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων παρά τη ρωσική εισβολή.

«Τα πρώτα πολιτικά πλοία κατευθύνονται προς τα ουκρανικά λιμάνια μέσω του προσωρινού διαδρόμου», ανακοίνωσε μέσω του Facebook ο ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεκσάντρ Κουμπράκοφ.

«Τα φορτηγά ‘Resilient Africa’ και ‘Aroyat’ επιβεβαίωσαν πως είναι έτοιμα να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Τσορνομόρσκ για να φορτώσουν σχεδόν 20.000 τόνους σιτάρι με προορισμό την Αφρική και την Ασία», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποίησε, τα δύο φορτηγά «φέρουν σημαία Παλάου και τα πληρώματά τους αποτελούνται από πολίτες της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αιγύπτου και της Ουκρανίας».

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, παρά τις επανειλημμένες απειλές της Μόσχας να θεωρήσει τα πλοία αυτά στόχους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή