Πράγματα που κάθε γυναίκα αναζητά με την αλλαγή της σεζόν από χειμώνα σε άνοιξη

by Times Newsroom

Η μια εποχή διαδέχεται την άλλη κι όπως είναι φυσικό, αποχαιρετούμε τις κρύες μέρες του χειμώνα κι ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες στην αναγεννησιακή ομορφιά της άνοιξης. Η ολάνθιστη και καταπράσινη φύση κι οι ηλιόλουστες ημέρες με το δροσερό καιρό, δίνουν σε κάθε γυναίκα το έναυσμα να θέσει νέους στόχους, να πάρει καινούργιες αποφάσεις και να κάνει το σωστό reset για ένα ανανεωμένο και φρέσκο ξεκίνημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν αναζητήσεις την άνοιξη, θα τη βρεις σε κάθε τομέα της ζωής σου. Η μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη θα “φωτίσει” όλα εκείνα τα πράγματα που αναζητούμε και ποθούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Η ανοιξιάτικη σεζόν, ζητά μια θέση στη ρουτίνα σου γι’ αυτό κι εμείς, για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η επιχείρηση της “ανοιξιάτικης επανεκκίνησης”, σου έχουμε συγκεντρώσει τα πράγματα που αναζητάς για να νιώσεις έτοιμη να καλωσορίσεις αυτή τη “ζωηρή” εποχή!

  1. Αλλαγή της γκαρνταρόμπας

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να σηματοδοτήσει μια γυναίκα τον ερχομό της άνοιξης από το να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της. Ο χειμώνας μαζεύει τα “απομεινάρια” του, τα ζεστά, μάλλινα και σκούρα ρούχα του και κάνει χώρο στα πιο δροσερά κι ελαφριά υφάσματα, με τα πιο φωτεινά και παιχνιδιάρικα prints. Μια νέα σεζόν σημαίνει και νέα ρούχα, οπότε ήρθε η ώρα να τολμήσεις, να αναθεωρήσεις και να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με κομμάτια που θα αντικατοπτρίζουν και θα αποτυπώνουν την ανοιξιάτικη διάθεσή σου!

Φύλαξε τα πουλόβερ, τα φούτερ και τα παλτό σου κι αναζήτησε πουκάμισα, τοπάκια, μπλέιζερ κι ανοιξιάτικα γυναικεία μπουφάν που θα σου εξασφαλίσουν το στυλ, την κομψότητα και την άνεση που χρειάζεσαι για κάθε casual ή επίσημο look. Παράλληλα, μιας κι ο καιρός το επιτρέπει, μπορείς αντί για το κλασικό σου τζιν, να δοκιμάσεις για αλλαγή μια maxi denim φούστα, ένα λουλουδάτο φόρεμα, ή ένα υφασμάτινο παντελόνι για ένα πιο “αυστηρό” αλλά και συνάμα άνετο σύνολο. Όπως και να έχει, εσύ θα έχεις υπηρετήσει άψογα τις “επιταγές” του ανοιξιάτικου στυλ!

  1. Αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού

Αφού η άνοιξη είναι συνώνυμη με την αναγέννηση, την ίδια “αναγέννηση” μπορείς να φέρεις και σε κάθε χώρο του σπιτιού σου. Ωστόσο, δε χρειάζεται να καταφύγεις σε μια ολική ανακαίνιση για να ανανεώσεις το σπιτικό σου, ειδικά αν δεν το “σηκώνει” η τσέπη σου. Οι λεπτομέρειες είναι πάντα αυτές που κάνουν τη διαφορά και μπορούν να μεταμορφώσουν στη στιγμή κάθε δωμάτιο σε μια ανοιξιάτικη όαση.

Αρχικά, μια έξυπνη λύση είναι να στραφείς σε πιο ανοιχτά χρώματα. Μάλιστα, αν οι τοίχοι και τα έπιπλα του σπιτιού σου πρεσβεύουν μια πιο dark αισθητική, μερικές πολύχρωμες πινελιές μπορούν να κάνουν θαύματα και να δώσουν αυτή τη φωτεινή τσαχπινιά που επιθυμείς. Για παράδειγμα, μη διστάσεις να προσθέσεις στον καναπέ σου μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια σε παστέλ αποχρώσεις και ζωντανά χρώματα όπως ροζ, πράσινο ή κίτρινο. Παράλληλα, μπορείς να εμπνευστείς από τη φύση και να γεμίσεις το σπίτι σου με λουλούδια, είτε φυσικά, είτε τεχνητά. Τοποθέτησε ένα βάζο με τουλίπες στο τραπέζι της κουζίνας σου ή του σαλονιού και δες την άνοιξη να “ξεδιπλώνεται” σε κάθε χώρο του σπιτιού σου!

  1. Αλλαγή στο skincare routine

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα είναι πλέον παρελθόν κι ο υδράργυρος ανεβαίνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, με τον ήλιο να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός, αλλά κι απειλητικός για την επιδερμίδα μας. Όπως λοιπόν ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου, έτσι θα πρέπει να ανανεώνεις και τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου κι ειδικά του προσώπου σου!

Πιο συγκεκριμένα, η αντηλιακή προστασία αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο για κάθε εποχή του χρόνου κι είναι πολλοί αυτοί που την παραμελούν. Όταν όμως μιλάμε για την άνοιξη, όπου ο ήλιος έχει αρχίσει ήδη να “δείχνει” τα δόντια του κι οι υπαίθριες δραστηριότητες γίνονται πιο συχνές, η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας κρίνεται επιτακτική! Από την άλλη, το κρύο άφηνε το δέρμα θαμπό και ξηρό και γι’ αυτό, οι πιο “βαριές” ενυδατικές κρέμες ήταν απαραίτητες για να επαναφέρεις την υγρασία στο δέρμα. Για την άνοιξη, μπορείς να αναζητήσεις μια πιο “ελαφριά” κρέμα, που θα διατηρεί την επιδερμίδα σου υγιή και ενυδατωμένη!

  1. Αλλαγή στη διατροφή

Αφού η άνοιξη έχει κάνει ήδη τα “πρώτα της βήματα” κι αρχίζει να αφήνει το αποτύπωμά της στην καθημερινότητά μας, τα ίδια βήματα οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς για ένα πιο δυνατό και υγιές σώμα. Ακόμα κι αν το χειμώνα “ξέφυγες” ή παραμέλησες τη διατροφή σου, η άνοιξη αποτελεί την ιδανική εποχή για να ξεκινήσεις ένα detox, έτσι ώστε το καλοκαίρι να σε βρει ακόμα πιο fit κι ενεργή!

Για καλή μας τύχη, η άνοιξη έχει να προσφέρει μια ευρεία γκάμα από τα πιο απολαυστικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα ενισχύσουν τη θρεπτική αξία των πιάτων σου. Την ίδια στιγμή, μπορείς να φτιάξεις ένα διατροφικό πλάνο, έτσι ώστε να βρίσκεις κάθε φορά την ισορροπία, χωρίς να παραλείπεις κάποιο πολύτιμο γεύμα!

Μαζί με την άνοιξη ανθίζουμε κι εμείς και μαζί της, “ανθίζει” κι η επιθυμία να ανανεώσουμε κάθε πτυχή της ζωής μας. Υποδέξου τις νέες αλλαγές με ανοιχτές αγκάλες και γνώρισε μια στυλάτη, ανάλαφρη και ισορροπημένη εκδοχή του εαυτού σου!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com