«Πυρά» της Λόρα Κούνσμπεργκ κατά Σούνακ- Αν τα Γλυπτά δεν μπορούν να επιστραφούν, κοίτα τη γραβάτα του βασιλιά μας

Σφοδρή κριτική κατά του Βρετανού πρωθυπουργού εξαπέλυσε η παρουσιάστρια του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ στην οποία και παραχώρησε την επίμαχη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

by Times Newsroom

«Η θέση μου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν έχει αλλάξει», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ εν πτήσει προς το Ντουμπάι για την Σύνοδο για το Κλίμα, εκεί όπου συνάντησε και τον Βασιλιά Κάρολο ο οποίος φόρεσε επιδεικτικά την γραβάτα με την ελληνική σημαία.

«Είναι πολύ σαφές ότι από νομική άποψη τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρισι Σούνακ. «Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου λέει ότι για να συμφωνηθεί δανεισμός, αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα αντικείμενα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν δηλώσει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας επ’ αυτού είναι ξεκάθαρη: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή».

«Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό», σχολίασε με σκωπτικό ύφος η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της στο Χ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com