Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για τον θάνατο τής κόρης της Τζωρτζίνας

Ισόβια στη μητέρα για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της στην Πάτρα. Η ισόβια κάθειρξη αφορά και τις δυο πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

by Times Newsroom

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορούμενη. «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υποστήριξε.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, την έκρινε νωρίτερα σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 35χρονη κατηγορουμένη μητέρα, για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της με την χορήγηση κεταμίνης, ενόσω το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ παίδων των λοιπών εγγράφων και περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της ενώ στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί!Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» είχε πει η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αποδίδοντας στην 35χρονη το κίνητρο της ζήλειας και της εμμονής με τον πρώην σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο». Το δικαστήριο διέκοψε για προτείνει ποινή η εισαγγελεας.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί το παιδί τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια τη μητέρα. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν ,που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com