Σητεία: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές μεταναστών – Από 3.000€ έως 8.500 € πλήρωσαν έκαστος για να φτάσουν στην Αθήνα

Σε δύο συλλήψεις αλλοδαπών ως διακινητών των μεταναστών που εντοπίστηκαν στην Σητεία και την ευρύτερη περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, προχώρησε το Λιμενικό.

by Times Newsroom

Το εν λόγω σκάφος προσάραξε σε βράχια βόρεια της Ζάκρου και εκκίνησε σύμφωνα με το Λιμενικό από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Αττικής μέσω Κρήτης. Όπως μάλιστα προέκυψε από την προανάκριση, ο κάθε αλλοδαπός πλήρωσε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, από 3.000€ έως 8.500 €, προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του.

Τρεις μετανάστες στο νοσοκομείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες, ήταν ανάμεσα στα 48 συνολικά άτομα που εντοπίστηκαν χθες το πρωί (35 άνδρες, 09 γυναίκες και 04 παιδιά) και για τα οποία σήμανε συναγερμός. Μάλιστα οι τρεις αλλοδαποί εξ΄ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τρεις ακόμα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας.

Το ιστιοφόρο παραμένει προσαραγμένο στην περιοχή “ΑΚΡΑ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ”, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σητείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Η πλήρης ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η Λιμενική Αρχή Σητείας, για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην περιοχή ¨ΑΖΟΚΕΡΑΜΟΣ¨ του Δήμου Σητείας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) περιπολικό όχημα από ξηράς. Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος εντόπισε το εν λόγω ιστιοφόρο προσαραγμένο επί της βραχώδους ακτής, άνευ επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΚΡΑ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ¨, καθώς και την ύπαρξη ατόμων επί της βραχώδους ακτής. Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν και περισυνέλλεξαν μια ομάδα ατόμων, στην περιοχή ¨ΤΡΑΟΣΤΑΛΟΣ¨ Σητείας και πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν έτερα άτομα από ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή στελεχών Α.Τ. Σητείας.

Συνολικά εντοπίστηκαν σαράντα οκτώ (48) αλλοδαποί (35 άνδρες, 09 γυναίκες και 04 παιδιά). Τρεις (03) αλλοδαποί εξ΄ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τρεις (03) ακόμα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος παραμένει προσαραγμένο στη βραχώδη περιοχή ¨ΑΚΡΑ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ¨, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος εκκίνησε από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Αττικής μέσω Κρήτης.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, εκ των ανωτέρω, ως διακινητές των υπολοίπων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι έκαστος αλλοδαπός πλήρωσε από 3.000 € έως 8.500 €.

Η ΔΑΠΘΑΣ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Σητείας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις , όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή