Σκωτία: Πολύ σύντομα το σχέδιο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία

Προς νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας χωρίς τη συγκατάθεση της βρετανικής κυβέρνησης

by Times Newsroom

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος SNP, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς το κοινοβούλιο της χώρας θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία χωρίς τη συγκατάθεση της βρετανικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η Στέρτζον ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών πέρυσι έδωσε «μια αδιαμφισβήτητη δημοκρατική εντολή» για δημοψήφισμα, την οποία σκοπεύει να τιμήσει, παρόλο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να ανάψει το «πράσινο φως» για ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης του «άρθρου 30».

Όπως ανέφερε η ίδια, είναι σχεδόν έτοιμη να περιγράψει το σχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Αν θέλουμε να υποστηρίξουμε τη δημοκρατία εδώ στη Σκωτία, πρέπει να χαράξουμε έναν δρόμο προς τα εμπρός, εάν είναι απαραίτητο χωρίς το άρθρο 30», επεσήμανε η Στέρτζον σε ομιλία της, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για το πώς θα προχωρήσει, δεδομένων των αμφισβητήσεων της βρετανικής κυβέρνησης.

«Δεν σκοπεύω να προχωρήσω σε περαιτέρω λεπτομέρειες σήμερα, μπορώ να πω όμως ότι σκοπεύω να κάνω μια σημαντική ενημέρωση στο Κοινοβούλιο πολύ σύντομα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή