Σούνακ: Ένας άνθρωπος ευθύνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτός είναι ο Πούτιν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ απέκρουσε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ομιλία του κατά την παρέλαση την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη πλατεία, σύμφωνα με τους οποίους η Δύση με τις «αχαλίνωτες φιλοδοξίες της» έχει κηρύξει «έναν πραγματικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

by Times Newsroom

Ο Πούτιν στην ομιλία του ισχυρίσθηκε ότι «η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι σε ένα αποφασιστικό σημείο καμπής» και προσέθεσε ότι «ένας πραγματικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί εναντίον της πατρίδας μας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς λέγοντας, ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι ο μόνος που ευθύνεται για τον πόλεμο.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν επέμεινε ότι για τη σύγκρουση ευθύνονται οι «αχαλίνωτες φιλοδοξίες, η αλαζονεία και η ατιμωρησία» της Δύσης.

Καλωσόρισε τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, οι οποίοι ήταν παρόντες στην παρέλαση, και ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: «Για τη Ρωσία! Για τις ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας! Για τη νίκη!»

Νωρίτερα η Ρωσία εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία, μερικές ώρες πριν την έναρξη της παρέλασης στην Μόσχα, η οποία πραγματοποιήθηκε εφέτος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ο ρωσικός στρατός κατά την διάρκεια της νύχτας εκτόξευσε 25 πυραύλους σ’ ένα κύμα επιθέσεων κατά μήκος της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε επιτυχώς τους 23 από τους 25 πυραύλους.

Ο Σούνακ μιλώντας σε παρουσιαστές ραδιοτηλεοπτικών δικτύων στο Σαουθάμπτον είπε: «Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο που ευθύνεται για τον παράνομο και απρόκλητο πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό είναι ο πρόεδρος Πούτιν. Τα εγκλήματα που διαπράττονται είναι φρικτά» και «τα δεινά που έχει υποστεί ο ουκρανικός λαός είναι τρομακτικά».

«Γι’ αυτό είναι σωστό να παραμείνουμε σταθεροί στην υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας για να αντισταθεί σε αυτή την επίθεση. Αυτό είναι που εγώ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com