Στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα τη Δευτέρα η Επίτροπος Υγείας Κυριακίδου: «Ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά με επείγουσες ανάγκες»

«Εχουμε κινητοποιήσει πλήρως όλους τους μηχανισμούς της Επιτροπής για την υγεία, μαζί με τους επιχειρησιακούς οργανισμούς υγείας, το ECDC και τον EMA, ώστε να συνεργαστούν στενά με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ και να παράσχουν κάθε αναγκαία υποστήριξη»

by Times Newsroom

Στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα μεταβαίνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων της ΕΕ τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου.

Η κ. Κυριακίδου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Μεντίκα, στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, ενώ τόσο εκεί όσο και στην επίσκεψή της στο περιφερειακό νοσοκομείο θα συνοδεύεται από τον Πολωνό Υπουργό Υγείας ‘Ανταμ Νιντζιέλσκι.

«Καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται και οι γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, υποδέχονται Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για να παρέχει επείγουσα διασυνοριακή βοήθεια τόσο στην Ουκρανία όσο και στις γειτονικές της χώρες, με την υγεία να αποτελεί βασική προτεραιότητα», τόνισε η κ. Κυριακίδου.

Η ίδια προσέθεσε ότι «έχουμε κινητοποιήσει πλήρως όλους τους μηχανισμούς της Επιτροπής για την υγεία, μαζί με τους επιχειρησιακούς οργανισμούς υγείας, το ECDC και τον EMA, ώστε να συνεργαστούν στενά με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ και να παράσχουν κάθε αναγκαία υποστήριξη» στην Πολωνία και τις άλλες γειτονικές χώρες.

Οι επαφές της κ. Κυριακίδου θα επικεντρωθούν στην παροχή κατεπείγουσας βοήθειας και ιατρικής στήριξης για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Πολωνία από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στην παροχή βοήθειας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε παιδιά με επείγουσες ανάγκες. Μεταξύ αυτών είναι παιδιά με καρκίνο των οποίων η θεραπεία έχει διακοπεί λόγω του πολέμου.

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Υπουργούς Υγείας των γειτονικών κρατών μελών και τη Μολδαβία ώστε να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com