Σταϊκούρας: Πάνω από 63 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης και αποχιονισμού, ενόψει του χειμώνα

Αποφάσεις για έργα αποχιονισμού και αλατοδιανομής στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας, ενόψει της χειμερινής περιόδου, υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

by Times Newsroom

Ο υπουργός υπέγραψε τις συγκεκριμένες αποφάσεις με σκοπό την έγκαιρη λήψη μέτρων υπέρ της οδικής ασφάλειας και της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ειδικότερα, οι πρώτες αποφάσεις αφορούν στη χρηματοδότηση έργων αποχιονισμού, ύψους 10,8 εκατ. ευρώ:

Στο Παράπλευρο Οδικό Δίκτυο, οδικών τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού και της Υψηλής Γέφυρας Ευρίπου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Στις παράπλευρες οδούς του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από πέρας διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έως πέρας διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στον Οδικό Άξονα της παράκαμψης Βόλου από Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λάρισας έως Ισόπεδο Κόμβο (Ι/Κ) Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.

Στο τμήμα Φλώρινα-Νίκη του αυτοκινητόδρομου Α27 και στους κόμβους Α/Κ Φλώρινας, Α/Κ 13 Κλεινών-Άνω Καλλινίκης και Ι/Κ Νίκης, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Στα οδικά τμήματα Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Αντικείμενο των έργων είναι η υλοποίηση του συνόλου των εργασιών αποχιονισμού, αλατοδιανομής (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και αποθήκευσης αλατιού), απομάκρυνσης εγκλωβισμένων οχημάτων και άλλες εργασίες, που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις χιονοπτώσεις.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποτελούν το πρώτο σκέλος υλοποίησης του προγράμματος έργων συντήρησης και αποχιονισμού τού Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, συνολικού προϋπολογισμού 63,3 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com