Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη και τη χρειάζεται τώρα

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να επιταχύνουν την παράδοση πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

by Times Newsroom

«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης να ληφθούν οι αποφάσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ.

«Ο κόσμος έχει γίνει πιο επικίνδυνος, αλλά το ΝΑΤΟ έχει γίνει ισχυρότερο», ανέφερε ο επικεφαλής τηε Συμμαχίας.

«Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη και τη χρειάζεται τώρα. Οι Ουκρανοί δεν στερούνται θάρρους, αλλά πυρομαχικών. Μαζί έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στην Ουκρανία αυτό που χρειάζεται. Τώρα πρέπει να επιδείξουμε την πολιτική βούληση».

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή και θα είναι μεγάλο ιστορικό λάθος να επιτρέψουμε στον Πούτιν να επικρατήσει», τόνισε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, οι σύμμαχοι παρέχουν το 99% της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Σχετικά με τις ρωσικές προεδρικές εκλογές (15-17 Μαρτίου), είπε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να διοργανωθούν εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, θα ήταν εντελώς παράνομη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com