Τεχνητή νοημοσύνη: «Έχουμε 2 χρόνια για να γλιτώσουμε από τον αφανισμό», προειδοποιεί ειδικός της βρετανικής κυβέρνησης

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο με απίστευτες δυνατότητες, που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας με ποικίλους τρόπους, ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί και έχει ήδη παρατηρήσει το κοινό, εγκυμονεί επίσης πολλούς κινδύνους. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα (6/6) και ο ειδικός σύμβουλος του Ρίσι Σούνακ, Ματ Κλίφορντ, ο οποίος μάλιστα έδωσε στην ανθρωπότητα δύο (!) μόλις έτη για να προστατευθεί από τον αφανισμό.

by Times Newsroom

Μιλώντας στο TalkTV, βρετανικό διαδικτυακό κανάλι, ο Κλίφορντ είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απειλές που κυμαίνονται από κυβερνοεπιθέσεις έως τη δημιουργία χημικών και βιολογικών όπλων.

Ο Κλίφορντ, ο οποίος βοηθά τον Βρετανό πρωθυπουργό να στελεχώσει την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία για την Τεχνητή Νοημοσύνη, δήλωσε τα εξής:

«Αν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους και δεν ξέρουμε πώς να την ελέγξουμε, τότε αυτό θα δημιουργήσει μια πιθανότητα για κάθε είδους κινδύνους τώρα και στο μέλλον. Για αυτό και πρέπει αυτό να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής».

Ο ειδικός τόνισε, βέβαια, ότι αν βρούμε τρόπους να την ελέγξουμε, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να παρέχει ανεκτίμητα οφέλη για τον άνθρωπο. «Αν εξελιχθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και την αξιοποιήσουμε σωστά, μπορείτε να φανταστείτε την Τεχνητή Νοημοσύνη να θεραπεύει ασθένειες, να κάνει την οικονομία πιο παραγωγική, να μας βοηθά να φτάσουμε σε μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, μια κοινή δήλωση που υπογράφηκε από 350 ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου του OpenAI, που ανέπτυξε το ChatGPT, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να οδηγήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην «εξαφάνιση της ανθρωπότητας», είναι ορατός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή