Τελειώνει το ενδιαφέρον της Δύσης για την Ουκρανία;

Στην τελευταία του έκκληση για παροχή όπλων από τη Δύση, ο Ζελένκσι ζήτησε οπλικά συστήματα μακρού βεληνεκούς. «Εχουμε αρκετά όπλα. Αυτό που δεν έχουμε αρκετό είναι όπλα του βεληνεκούς που απαιτείται για να μειώσουμε το πλεονέκτημα του οπλισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

by Times Newsroom

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της στην Ουκρανία, σημειώνοντας μάλιστα πρόοδο στην επαρχία Λουγκάνσκ σε μια σκληρή μάχη η οποία για πολλούς θα κρίνει το μέλλον του Ντονμπάς, υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί το ενδιαφέρον της Δύσης. Αυτό υποστηρίζει η Δρ Τζένι Μάθερς, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth.

Αυτή η περίοδος του πολέμου είναι κρίσιμη για την διάψευση των ισχυρισμών του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το ενδιαφέρον της Δύσης για την Ουκρανία είναι περιορισμένο, αναφέρει η Μάθερς, προσθέτοντας ότι παρά τις «παθιασμένες εκκλήσεις» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για περισσότερα οπλικά συστήματα, οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να μην κάνουν αρκετά.

Στην τελευταία του έκκληση για παροχή όπλων από τη Δύση, ο Ζελένκσι ζήτησε οπλικά συστήματα μακρού βεληνεκούς. «Εχουμε αρκετά όπλα. Αυτό που δεν έχουμε αρκετό είναι όπλα του βεληνεκούς που απαιτείται για να μειώσουμε το πλεονέκτημα του οπλισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Berlingske Media της Δανίας.

Σύμφωνα με την Μάθερς, υπάρχει περιθώριο για να γίνουν πολύ περισσότερα από όσα έχουν ήδη γίνει. Μια «μεγάλη ώθηση» από τη Δύση θα μπορούσε να «αντρέψει την παλίρροια», εκτιμάει, αλλά διερωτάται: ««Για πόσο καιρό είναι πρόθυμες οι δυτικές κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βοηθήσουν την Ουκρανία;»

Εξηγώντας γιατί είναι σημαντικό να απαντηθεί το ερώτημά της, αναφέρει: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχουν πολλές συναρπαστικές ειδήσεις – δεν είναι ένα είδος ιστορίας που συγκινεί. Είναι εξαντλητικό, είναι επαναλαμβανόμενο, είναι αργό, και είναι αρκετά καταθλιπτικό». «Υπάρχει ο κίνδυνος συλλογικά, το κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση να βαρεθούν, να εμφανιστούν άλλα πράγματα και να στρέψουμε την προσοχή μας αλλού», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή