Θ. Βασιλακόπουλος: Πρόωρη η συζήτηση για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

«Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν»

by Times Newsroom

«Πολύ πρόωρη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ο Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως εξήγησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, «στις χώρες που αυτό συζητιέται, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους».

«Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, λέγοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και για προεκλογικούς λόγους.

Υπογράμμισε ακόμη πως «δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία». «Από 16.000 κρούσματα πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο αριθμό τεστ φθάσαμε στα 25.000 κρούσματα», παρατήρησε.

Σημείωσε ακόμη πως «πλέον, το εμβόλιο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, γιατί φτιάχτηκε για το αρχικό στέλεχος και δεν έχει επικαιροποιηθεί». «Σε 2-3 μήνες θα επικαιροποιηθεί το εμβόλιο» είπε. Ανέφερε επιπλέον ότι ακόμη ξαθ 4 με 6 μήνες μετά από τον εμβολιασμό η πιθανότητα να νοσήσει και να νοσηλευθεί ένας εμβολιασμένος είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με έναν μη εμβολιασμένο πολίτη».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com