TikTok: Η Μοντάνα γίνεται η πρώτη πολιτεία που απαγορεύει με νόμο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Νομοσχέδιο αναφέρει μια σειρά από ανησυχίες σχετικά με το TikTok

by Times Newsroom

Η Μοντάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ψήφισε νομοθεσία για την απαγόρευση του TikTok σε ιδιωτικές συσκευές.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, έχει κατηγορηθεί ότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια στις ΗΠΑ μέσω των δεδομένων που συλλέγονται από τους χρήστες.

Εάν η απόφαση της Μοντάνα υπογραφεί και γίνει νόμος από τον κυβερνήτη Γκρέγκ Τζιανφόρτε, η απαγόρευση θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο Ιανουάριο.

Η ίδια η εταιρεία πάντως έχει αναφέρει ότι θα αναλάβει νομική δράση για να προσβάλλει με ένδικα μέσα το νομοσχέδιο της Μοντάνα.

Το νομοσχέδιο, γνωστό ως SB 419, εγκρίθηκε με ψήφους 54 έναντι 43. Αναφέρει μια σειρά από ανησυχίες σχετικά με το TikTok, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης παρακολούθησης από την κινεζική κυβέρνηση.

Οι λόγοι που το καθιστούν «επικίνδυνο»

Αναφέρεται επίσης στην ενθάρρυνση «επικίνδυνων δραστηριοτήτων» μεταξύ των νεαρών χρηστών της εφαρμογής, όπως η «ρίψη αντικειμένων σε κινούμενα αυτοκίνητα» ή το «άναμμα φωτιάς σε καθρέφτη και στη συνέχεια η προσπάθεια κατάσβεσής της χρησιμοποιώντας μόνο τα μέρη του σώματός του».

Η νομοθεσία καθιστά παράνομη την προσφορά του TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών. Δεν απαγορεύει, ωστόσο, σε όσους έχουν ήδη το TikTok να το χρησιμοποιούν.

Πρόστιμο έως και 10.000 δολάρια

Οι παραβάσεις θα μπορούσαν να επισύρουν πρόστιμο έως και 10.000 δολάρια, το οποίο θα επιβληθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Μοντάνα. Οι κυρώσεις αφορούν τις εταιρείες και όχι τους μεμονωμένους χρήστες.

Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε ότι «οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν κανένα εφικτό σχέδιο για την επιχειρησιακή εφαρμογή αυτής της προσπάθειας λογοκρισίας και ότι η συνταγματικότητα του νομοσχεδίου θα κριθεί από τα δικαστήρια».

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ – έχουν προχωρήσει στον περιορισμό των κυβερνητικών υπαλλήλων από τη χρήση του TikTok σε επίσημες συσκευές.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com