Τραγωδία στα Τέμπη: Ράγισαν καρδιές στο ΑΠΘ – Δόθηκε τιμητικά το πτυχίο της αρχιτεκτονικής στις αδικοχαμένες φοιτήτριες

Το πτυχίο αρχιτεκτονικής στις δύο αδικοχαμένες φοιτήτριες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Ελπίδα Χούπα και Εριέττα Μόλχου, παρέδωσε στις οικογένειές τους το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε μία συμβολική πρωτοβουλία για να τιμήσει τη μνήμη τους.

by Times Newsroom

Το πτυχίο αρχιτεκτονικής στις δύο αδικοχαμένες φοιτήτριες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Ελπίδα Χούπα και Εριέττα Μόλχου, παρέδωσε στις οικογένειές τους το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε μία συμβολική πρωτοβουλία για να τιμήσει τη μνήμη τους.

Θεσσαλονίκη: Η τελετή της ορκωμοσίας

Στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, το πτυχίο της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, παρέλαβαν τα αδέλφια της Κωνσταντίνος και Σεραφείμ.

Ο πατέρας της Χρήστος Χούπας, που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε κοινοποιήσει την πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας, είχε εξηγήσει πως ο ίδιος και η μητέρα της φοιτήτριας δεν είχαν τη δύναμη να παρευρεθούν, λέγοντας πως «ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή του, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ».

Παραλαμβάνοντας το πτυχίο της Εριέττας Μόλχου η μητέρας της είπε πως «σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά για τις προσπάθειές τους και μαζί με τα παιδιά γιορτάζουν και τα δικά μας παιδιά μέσα από εμάς» και «εγώ είμαι πολύ υπερήφανη για την Εριέττα μου».

Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης – «Ξυπνάμε την νύχτα στο ύπνο μας και την ψάχνουμε»

Τέμπη: Με έκδηλη τη συγκίνησή του, ο Χρήστος Χούπας, εξέφρασε στην εκπομπή «Το Πρωινό», τη θλίψη και την πίκρα του για τον άδικο χαμό της 28χρονης κόρης του Ελπίδας, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 57 ψυχές.

Η Ελπίδα είχε όνειρα τόνισε ο πατέρας της

Μιλώντας με καμάρι για την κόρη του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Χρήστος Χούπας, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι φίλοι της την έλεγαν Μέρκελ για να καταλάβετε, ήταν δυναμικός άνθρωπος, είχε μεγάλα όνειρα, θα μπορούσε να γίνει ο νέος Καλατράβα».

Σχετικά με το πτυχίο της κόρης του, που απονέμεται τιμητικά από το ΑΠΘ, ο χαροκαμένος πατέρας είπε «Δεν αντέχω να πάω να το πάρω. Είπαμε με την μητέρα της εμείς να μην πάμε, αλλά να πάνε τα παιδιά μας, είναι πιο εύκολο νομίζω για τις νεαρές ηλικίες. Το συζητήσαμε με τα παιδιά και θα πάνε με τους φίλους τους και τα ανίψια μας. Θα της δώσουν τιμητικά το πτυχίο της, γιατί του χρόνου θα το έπαιρνε κανονικά. Θα ήθελα να πάω να το πάρω, αλλά δεν μπορώ, γιατί για μένα αυτό είναι τρεις φορές κηδεία, γιατί τώρα ξέρω τι γίνεται. Γιατί στην κηδεία ήταν ή έκπληξη, έλεγες “μήπως δεν συμβαίνει σε μένα;”».

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη:  «Δώσαμε τα βιβλία και τα ρούχα της Ελπίδας»

«Ποτέ δεν το περιμέναμε, η οικογένειά μας έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μια χαροκαμένη οικογένεια. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μας, ακόμη την ψάχνουμε, ξυπνάμε την νύχτα στο ύπνο μας και την ψάχνουμε», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας, ο οποίος βλέποντας φωτογραφίες της κόρης του που προβάλλονταν παράλληλα από την εκπομπή ψέλλισε βουρκωμένος «Κοιτάξτε… την τρώει το χώμα… μια κούκλα, που την τρώει το χώμα…».

Ο Χρήστος Χούπας σημείωσε ακόμη ότι «τα βιβλία της τα δώσαμε σε συμφοιτητές της γιατί ήταν εξειδικευμένα, δεν μας ήταν χρήσιμα εμάς, ρούχα της δώσαμε σε φίλες της και άλλα πράγματα της τα έχουμε σε εκκρεμότητα να δούμε τι θα τα κάνουμε. Εγώ συλλέγω ότι περισσότερο μπορώ από το παιδί μου γιατί δεν θα το ξαναδώ. Κάποιες ζωγραφιές που μου είχε κάνει σε κυψέλες, τις έχω βγάλει για να τις έχω».

«Δεν βλέπω να παίρνουμε απαντήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη», υπογράμμισε ο χαροκαμένος πατέρας

«Δεν βλέπω να παίρνουμε απαντήσεις», επεσήμανε ο κ. Χούπας, ο οποίος επέκρινε την Δικαιοσύνη για τους χρόνους και ορισμένες κινήσεις της σε ότι αφορά την διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας, ενώ αναφερόμενος σε πρόσφατο περιστατικό ανέφερε «δεν μας φθάνουν όλα, έχουμε και χλευασμούς από στελέχη της Κυβέρνησης, ξέρουμε το IQ τους και δεν ζητάμε και πολλά, αλλά πάνω στο πτώμα της κόρης μου ζητάμε ήθος και παιδεία».

Τέλος, αναφέρθηκε σε παράσταση διαμαρτυρίας «από τους συγγενείς όλων των νεκρών της τραγωδίας, στις 12 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα, όμορφα και σεμνά με τις βαλίτσες μας, με καμιά 20αριά τραγούδια που γράφτηκαν για το δυστύχημα των Τεμπών και θα μας συντροφεύουν όλοι οι φίλοι μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com