Twitter: Προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας λογαριασμών δημοσιογράφων

Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που καλύπτουν τον Ίλον Μασκ και την εταιρεία

by Times Newsroom

Το Twitter ανέστειλε τα προφίλ ρεπόρτερ υψηλού προφίλ αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι οποίοι κάλυπταν δημοσιογραφικά τόσο την εταιρεία (Twitter Inc.) όσο και το νέο αφεντικό της, τον Ίλον Μασκ.

Σύμφωνα με αναφορές του CNBC οι λογαριασμοί των εν λόγω δημοσιογράφων ανεστάλησαν μόνιμα, παρά το γεγονός ότι ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι η αναστολή θα διαρκέσει μόνο επτά ημέρες.

Η κίνηση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την επίσημη αλλαγή πολιτικής του Twitter σχετικά με τους λογαριασμούς που παρακολουθούν τις πτήσεις ιδιωτικών τζετ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του νέου ιδιοκτήτη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Στη λίστα των «αποκλεισμένων» δημοσιογράφων περιλαμβάνονται ονόματα που απασχολούνται σε μέσα όπως New York Times, CNN, Washington Post, Voice of America, The Intercept, σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες τεχνολογίας όπως το Mashable, αλλά και σειρά ανεξάρτητων δημοσιογράφων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ανεστάλη και ο λογαριασμός του Mastodon, μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που από πολλούς θεωρείται εναλλακτική του Twitter, με την κίνηση αυτή να έρχεται λίγο νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC, δημοσιογράφοι του δεν μπορούσα να τουιτάρουν οποιοδήποτε λινκ από τις σελίδες του Mastodon.

Ο Μασκ μέσω ανάρτησής του ανέφερε ότι οι αναστολές των λογαριασμών προήλθαν από τους νέους κανόνες της πλατφόρμας που απαγορεύουν τους ιχνηλάτες ιδιωτικών τζετ, απαντώντας σε tweet του Μάικ Σολάνα, αντιπροέδρου της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Founders Fund, ο οποίος σημείωσε ότι οι ανεσταλμένοι λογαριασμοί είχαν δημοσιεύσει συνδέσμους για ιχνηλάτες τζετ σε άλλους ιστότοπους.

«Το να με επικρίνεις όλη την ημέρα είναι απολύτως εντάξει, αλλά το να κάνεις doxx την τοποθεσία μου σε πραγματικό χρόνο και να θέσω σε κίνδυνο την οικογένειά μου δεν είναι», πρόσθεσε σε άλλο tweet ο Ίλον Μασκ. Σημειώνεται ότι με τον όρο doxing, doxxing ή docxing, ορίζεται η πρακτική της έρευνας με βάση το διαδίκτυο και της μετάδοσης ιδιωτικών πληροφοριών ή πληροφοριών ταυτοποίησης σχετικά με ένα άτομο ή μια οργάνωση

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή