Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία χθες (12/02) το απόγευμα στην περιοχή Markujik 3.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το novinite.com, για τον Έλληνα σκιέρ που εντοπίστηκε νεκρός οποίο είχε στηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν το σημείο που έκανε σκι με άλλους τρεις φίλους του «χτυπήθηκε» από χιονοστοιβάδα. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως, η Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από ένα άτομο της παρέας των Ελλήνων, και στήθηκε άμεσα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με 15 διασώστες και 4 σκυλιά.

«Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και είπαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι». Αυτό εξήγησε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη επιχείρηση διάσωσης.   «Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη διάσωση και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

«Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

Υπενθυμίζεται πως, η Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από ένα άτομο της παρέας των Ελλήνων, και στήθηκε άμεσα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με 15 διασώστες και 4 σκυλιά.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία συμβουλεύει τα άτομα να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com