Ζελένκσι: Δεν θα γίνουμε σκλάβοι ποτέ – Θα ξαναχτίσουμε την Ουκρανία

«Η Ρωσία θέλει να ταπεινώνει τον ουκρανικό λαό, να τον κάνει να γονατίσει»

by Times Newsroom

«Δεν θα γίνουμε σκλάβοι ποτέ» διαμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μηνύμά του κατηγορώντας τη Ρωσία για την ανθρωπιστική καταστροφή με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα του.

«Η Ρωσία θέλει να ταπεινώνει τον ουκρανικό λαό, να τον κάνει να γονατίσει» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ουκρανίας και συνέχισε λέγοντας: «Δεν σκλαβωθήκαμε και δεν θα γίνουμε σκλάβοι ποτέ – γιατί αυτό είναι το πεπρωμένο μας» είπε και διαβεβαίωσε ότι «όλα θα ανοικοδομηθούν με υψηλότερα πρότυπα» μετά τον πόλεμο και «δεν θα μείνει κανένα ίχνος από τη ρωσική εισβολή».

Για την κατάσταση επί του πεδίου των μαχών ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως οι άνδρες και γυναίκες της Ουκρανίας υπερασπίζονται τη χώρα για 15η ημέρα, έχοντας αποκρούσει επιθέσεις σε βασικούς τομείς.

Ανέφερε ακόμη ότι τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν στην επιδρομή στο νοσοκομείο παίδων της Μαριούπολης. «Η καρδιά μου έχει ραγίσει από όσα έκαναν οι κατακτητές στις πόλεις μας, στη χώρα μας». είπε.

Κάλεσε τέλος τους εταίρους της Ουκρανίας σε όλο τον κόσμο να προσφέρουν ρεαλιστικές λύσεις.

με πληροφορίες από BBC

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή