100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

«Κανείς δεν ονειρεύτηκε το τέλος της Κάλλας πιο όμορφα από τον Φεντερίκο Φελίνι στην ταινία του «Και το πλοίο φεύγει»

by Times Newsroom

H Μαρία Κάλλας το 1968 στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Στα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (2/9/1923) αναφέρεται δημοσίευμα της ddeutsche Zeitung, το οποίο σημειώνει: «Κανείς δεν ονειρεύτηκε το τέλος της Κάλλας πιο όμορφα από τον Φεντερίκο Φελίνι στην ταινία του «Και το πλοίο φεύγει». Λίγο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια περίεργη παρέα που αγαπά την όπερα, έχει περίεργες συνήθειες (όπως να νανουρίζει κοτόπουλα τραγουδώντας) και είναι εντελώς απολίτικη, σαλπάρει με ένα υπερωκεάνιο. Εκεί με τη συνοδεία του ανέμου και της μουσικής, οι στάχτες μιας «απόλυτης ντίβας» σκορπίζονται στη θάλασσα στα ανοιχτά του νησιού όπου γεννήθηκε.

Η υποδοχή όμως προσφύγων προκαλεί την καταπόντιση του ατμόπλοιου, το οποίο τελικά βυθίζεται από ένα πολεμικό πλοίο. Οι στάχτες της Μαρίας Κάλλας σκορπίστηκαν επίσης στη θάλασσα, ανοιχτά του νησιού Σκορπιός, το οποίο ανήκε στον κάποτε εραστή της Αριστοτέλη Ωνάση και ο οποίος είναι θαμμένος εκεί. Έτσι οι δύο τους είναι κοντά στο θάνατο, αλλά χωρισμένοι για πάντα. Ακριβώς όπως ο Τριστάνος και η Ιζόλδη, όπως η Μήδεια και ο Ιάσονας, η Νόρμα και ο Πολλιόνε».

Μαρία Ρηγούτσου Δημοσιογράφος στην Ελληνική Σύνταξη της DW. Ασχολείται με πολιτικά, πολιτιστικά & κοινωνικά θέματα.
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com