Απολαμβάνοντας τη Γη καθισμένος σε ένα διαστημικό… σαλόνι (βίντεο)

Για να πάρει κάποιος θέση στους καναπέδες του… ιπτάμενου σαλονιού θα πρέπει να καταβάλει 125 χιλιάδες δολάρια τιμή που σύμφωνα με την εταιρεία θα μειώνεται προοδευτικά αν το εγχείρημα αποδειχθεί εμπορικά πετυχημένο.

by Times Newsroom

Η αμερικανική εταιρεία World View στέλνει μπαλόνια στη στρατόσφαιρα στα οποία είναι προσαρμοσμένες κάμερες καταγραφής εικόνων του πλανήτη μας. Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε η ιδέα αυτή να έχει και άλλες εφαρμογές. Ίδρυσαν την εταιρεία Space Perspective με στόχο την κατασκευή γιγάντιων μπαλονιών παρόμοιων με τα μετεωρολογικά μπαλόνια που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για ερευνητικούς σκοπούς. Η σκέψη ήταν στα μπαλόνια αυτά να είναι δεμένη μια κάψουλα μέσα στην οποία θα υπάρχουν επιβάτες που θα απολαμβάνουν την θέα της Γης από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Αν και ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός της θάλασσας τα στελέχη της Space Perspective έδωσαν τον όνομα του στην κάψουλα. Το Spaceship Neptune θα πετάει σε ύψος 30 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης στα σύνορα της γήινης ατμόσφαιρας με το Διάστημα. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από το εσωτερικό της κάψουλας που δεν θυμίζει σε τίποτε μια συμβατική καμπίνα σκάφους που ταξιδεύει σε τέτοιες αποστάσεις.

Το εσωτερικό της κάψουλας είναι σχεδιασμένο σαν ένα άνετο σαλόνι στο οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα του πλανήτη μας γευματίζοντας ή πίνοντας ένα ποτό. Στη διάθεση τους θα υπάρχουν επίσης διαδραστικές οθόνες για διάφορες χρήσεις καθώς και wi-fi αν θέλουν να επικοινωνούν με τη Γη την ώρα που βρίσκονται έξω από αυτή. Θα μπορούν επίσης να εστιάζουν σε όποιο σημείο του πλανήτη μας επιθυμούν με ένα τηλεσκόπιο που θα βρίσκεται στην κάψουλα.

Για να πάρει κάποιος θέση στους καναπέδες του… ιπτάμενου σαλονιού θα πρέπει να καταβάλει 125 χιλιάδες δολάρια τιμή που σύμφωνα με την εταιρεία θα μειώνεται προοδευτικά αν το εγχείρημα αποδειχθεί εμπορικά πετυχημένο. Τα στελέχη της εταιρείας σημειώνουν ότι το ποσό αυτό είναι τρεις φορές μικρότερο από αυτό που πρέπει να καταβάλει κάποιος για μια ανάλογη πτήση με το σκάφος της διαστημικής εταιρείας του Ρίτσαρντ Μπράνσον την Virgin Galactic.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πετυχημένη δοκιμαστική πτήση με την κάψουλα να τοποθετείται σε ένα μπαλόνι και να πετάει με αυτό σε ύψος 25 χλμ. σε ένα ταξίδι διάρκειας έξι ωρών και στην συνέχεια έπεσε στον Κόλπο του Μεξικού. Η Space Perspective αναφέρει ότι αν όλα πάνε καλά οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν το 2024 και ότι 600 άτομα έχουν ήδη κάνει κράτηση για μια θέση στην κάψουλα οπότε όποιος αποφασίσει να κάνει από εδώ και πέρα μια κράτηση θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2025.

SPACE PERSPECTIVE

Το μπαλόνι και η κάψουλα θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σε ερευνητικές αποστολές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com