Ελον Μασκ: Εκατό χιλιάδες δολάρια τιμή εισιτηρίου και «Άγρια Δύση» για τους πρώτους αποίκους του Άρη (βίντεο)

Η αποίκηση του Άρη ήταν ο βασικός λόγος που ο Έλον Μασκ ίδρυσε την Space X η οποία εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη διαστημική εταιρεία στον κόσμο με πολλών ειδών δραστηριότητες.

by Times Newsroom

Μπορεί ο Ελον Μασκ τις τελευταίες εβδομάδες να ασχολείται με την εξαγορά του Twitter αλλά όπως φαίνεται πάντα στο μυαλό του βρίσκεται το μεγάλο του όραμα που δεν είναι άλλο από την αποίκηση του Άρη. Σε συζήτηση που είχε με τον Κρις Άντερσον, επικεφαλής των πολύ γνωστών διεθνών συνεδρίων TED, ο Μασκ αναφέρθηκε στο πόσο θα κοστίσει στους πρώτους αποίκους του Άρη και πόσο δύσκολη θα είναι εκεί η διαβίωση τους.

Η αποίκηση του Άρη ήταν ο βασικός λόγος που ο Έλον Μασκ ίδρυσε την Space X η οποία εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη διαστημική εταιρεία στον κόσμο με πολλών ειδών δραστηριότητες. Όμως η εταιρεία παράλληλα με τα άλλα πρότζεκτ στα οποία δραστηριοποιείται συνεχίζει την προσπάθεια οργάνωσης μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη. Σύμφωνα με τον Μασκ η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας και στόχος είναι αυτό να συμβεί μέσα στην προσεχή πενταετία.

Η NASA που επίσης σχεδιάζει με επανδρωμένη αποστολή στον Άρη υποστηρίζει ότι για να είναι επαρκώς οργανωμένη και όσο το δυνατόν πιο ασφαλής χρειάζονται ακόμη περίπου 15 έτη προετοιμασίας. Η Κίνα που έχει αναπτύξει πολύ δραστήριο και πετυχημένο διαστημικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναφερθεί σε επανδρωμένη αποστολή στον Άρη χωρίς κανείς να γνωρίζει αν δεν την ενδιαφέρει προς το παρόν κάτι τέτοιο ή αν όπως συνηθίζει προετοιμάζει μια τέτοια αποστολή μυστικά και θα την ανακοινώσει ξαφνικά λίγο πριν την πραγματοποίηση της.

Ο Μασκ για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι πιονέροι του Άρη αλλά και στο τι θα αντιμετωπίσουν εκεί. Ο Αμερικανός μεγιστάνας ανέφερε ότι η πρώτη γενιά αποίκων του Άρη θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό πέριξ των 100 χιλιάδων δολαρίων για να πάει εκεί και ότι θα είναι ένα ταξίδι παρόμοιο με αυτό των πρώτων αποίκων της Άγριας Δύσης.

Ο Μασκ αναφέρει ότι θα είναι ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι και όταν οι πρώτοι άποικοι φτάσουν στον Κόκκινο Πλανήτη θα πρέπει να εργαστούν σκληρά και σε πολύ δύσκολες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες. Αν όμως όλα πάνε καλά στις πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Άρη ο Μασκ θεωρεί δεδομένο ότι η ζήτηση για αποίκηση στον Κόκκινο Πλανήτη θα είναι τόσο μεγάλη ώστε η τιμή του εισιτηρίου θα μειωθεί πάρα πολύ και θα είναι προσιτή σε πολλούς ανθρώπους ενώ επίσης η δουλειά που θα γίνεται από τους αποίκους θα δημιουργεί ολοένα και πιο ευνοϊκές συνθήκες διαμονής στον πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Space X κάθε ταξίδι στον Άρη θα περιλαμβάνει 100 επιβάτες και μέχρι το 2040 θα πραγματοποιηθούν συνολικά χίλιες αποστολές που θα πραγματοποιούνται πολλές μαζί ταυτόχρονα ανά δύο έτη.

Στο βίντεο της συζήτησης ο Ελον Μασκ αναφέρεται στην αποίκηση του Άρη μετά το 37ο λεπτό.

O Μασκ ανέφερε επίσης ότι οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι που κατασκευάζει η Space X θα μπορούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη διαστημική εξερεύνηση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com