Empty Canvas @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

by Times Newsroom

Tί θα γίνουν όλες αυτές οι σημειώσεις με ιδέες για παραστάσεις και έργα τέχνης; Θα μείνουν εκεί, κρυμμένες στο τετράδιο και κανείς ποτέ δεν θα μάθει για αυτές; Ένα τραγούδι που γίνεται εικόνα, μια ζωγραφιά που γίνεται θεατρικό σκηνικό, ένα σχοινί στο οποίο σκαρφαλώνεις και βρίσκεις έναν άλλο τόπο πολύ πιο κοντά σε αυτόν που είχες ονειρευτεί, μια πανανθρώπινη ιεροτελεστία φροντίδας που ενώνει αντί να διχάζει;”

Με βασικό αφηγηματικό εργαλείο το εναέριο ακροβατικό σχοινί και τον χώρο γύρω από αυτό, η παράσταση “Empty Canvas” είναι ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην ίδια τη δημιουργική καλλιτεχνική διαδικασία και τον μαγικό τρόπο με τον οποίο αυτή συνδέει εικόνες, ήχους, ιδέες και συναισθήματα για να πει μικρές ιστορίες.

Οι δύο χορεύτριες που μοιράζονται τη σκηνή, την αντιμετωπίζουν σαν έναν κενό καμβά. Η κινησιολογία εμπνέεται από μεσαιωνικές εικονογραφήσεις, τελετουργίες θρησκευτικού χαρακτήρα, παραδοσιακούς χορούς, καθώς και από ταινίες και ζωγραφικά έργα με ανάλογο περιεχόμενο.

  • Χορός: Εύα Βλάχου, Μαρία Σωτηροπούλου
  • Μουσική-Ήχοι: Νεφέλη Λιούτα, Hala Strana, Ιωάννης Μπελεγρίνης, παραδοσιακοί σκοποί
  • Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Μαρία Σωτηροπούλου
  • Φωτογραφίες: Κατερίνα Τριχιά

Η Εύα Βλάχου είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, παίζει ακορντεόν και ασχολείται με το σύγχρονο καλλιτεχνικό τσίρκο. Διδάσκει εναέριο χορό σε παιδιά και ενήλικες στη Σχολή Εναέριων Ακροβατικών και Χορού. Έχει επάρκεια στη νοηματική γλώσσα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της για διερμηνέας και παρακολουθεί σεμινάρια χορού και μουσικής για παιδιά με αναπηρίες. Το 2018, με την ομάδα ΒΕΜΦ, συμμετείχε στο χορευτικό βίντεο “Messaritikos” που επιλέχθηκε από το Athens Video Dance Project και πήρε μέρος με την ίδια ομάδα στο TEDXLesvos (2019). Το 2023, συμμετείχε στην παράσταση “Αυτό” της Ευγενίας Γαλεράκη στο Ωδείο Αθηνών.

Η Μαρία Σωτηροπούλου είναι εικονογράφος, σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας, σκηνοθέτης και performer ακροβατικών παραστάσεων. Το 2017, δημιούργησε τη Metagrunge στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσει τις δημιουργικές της πρακτικές και γνώσεις, βοηθώντας καλλιτέχνες και επιχειρήσεις να επικοινωνούν δημιουργικά το έργο τους. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού και ακροβατικών (“Συναντήσεις” της Ermira Goro, “Madren Vol3” της ΟΩ, “Σε δύο άξονες” των ΒΕΜΦ) και το 2019 παρουσίασε τις πρώτες δικές της ατομικές παραστάσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (“Keryx”, “Το Κεφάλαιο”). To “Empty Canvas” είναι το 3ο ολοκληρωμένο έργο που σκηνοθετεί.

Instagram: @metagrunge / www.metagrunge.com


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com