Εργασία, Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Hobby, Εθελοντισμός

Το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, από 11.00 έως 20.00, στη Λάρισα, στο Fashion City Outlet, το Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα οργανώνει την πολυεκδήλωση Skywalker Plus Your Fe5tival με εστίαση στα πέντε (5) θέματα: Εργασία, Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Hobby & Εθελοντισμός, με ελεύθερη είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη.

Το Fe5tival απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν τον επόμενο εργοδότη τους, ή σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για εκπαιδευτικά προγράμματα, ή σε άτομα που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την επιχειρηματικότητα, ή σε άτομα που ψάχνουν νέες ασχολίες για τον ελεύθερο χρόνο τους, ή σε άτομα που επιθυμούν να γνωρίσουν τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φορείς της περιοχής τους ή σε άτομα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσω της παρακολούθησης διαδραστικών workshops.

Οι πέντε βασικοί τομείς της κοινωνικής ζωής, η Εργασία, η Εκπαίδευση, η Επιχειρηματικότητα, οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες-Hobby και ο Εθελοντισμός, συνδέονται αρμονικά στον εκθεσιακό χώρο του Skywalker Plus Your Fe5tival:

Τομέας Εργασία με εταιρίες που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης προσωπικού

Τομέας Εκπαίδευση με φορείς που θα παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τομέας Επιχειρηματικότητα με καινοτόμες start-ups που θα πληροφορήσουν

Τομέας Ερασιτεχνικές Ασχολίες με επιχειρήσεις ερασιτεχνικών ασχολιών-χόμπι

Τομέας Εθελοντισμός με δομές εθελοντικού χαρακτήρα

Παράλληλα, σε διάφορα σημεία του Fashion City Outlet θα πραγματοποιούνται διαδραστικά workshops που άπτονται του κάθε τομέα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το https://plus.skywalker.gr

Τα εργαστήρια-workshops για την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, στο Fashion City Outlet (4 χλμ. Κ. Καραμανλή, Λάρισα) περιλαμβάνουν:

11.15-12.00, Αριστείδης Κούκος, Καθ Χημείας στο 1ο Γεν. Λύκειο Βόλου

Παρουσίαση Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης-1ο ΓΕΛ Βόλου

12.15-13.00, Παυλίτσα Ελισσάβετ, Director at JOIST Innovation Park

JOIST Innovation Park – The Entrepreneurial Path that leads to Digital Transformation & Innovation. Πώς μέσα από την επιχειρηματικότητα μπορείς να εξελιχθείς; Τι σημαίνει Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός και πως τα Πάρκα Καινοτομίας μπορούν να συμβάλουν σε αυτά;

13.15-14.00, Μιχαηλίδης Δημήτριος, ΑγροNέα, AgroBus

Αγροτική Επιχειρηματικότητα. Επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση για δράση με μεγάλες αβεβαιότητες. Οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς & δασοκόμοι) είναι εξ επαγγέλματος φροντιστές του περιβάλλοντος και εξορισμού «επιχειρηματίες». Οι αγρότες είναι οι ΜΟΝΟΙ που παράγουν πραγματικό πλούτο. Μάλιστα δεν αναγνωρίζονται ως επιχειρηματίες, παρά το ότι επενδύουν, διαχειρίζονται πόρους, παράγουν αγαθά και διαπραγματεύονται τιμές, και βέβαια δεν υποστηρίζονται από τα τοπικά επιμελητήρια, ούτε λειτουργούν ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ. Η συζήτηση θα μεταδίδεται στο facebook στον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Η συζήτηση θα μεταδίδεται στο facebook στον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (κα Μάγδα Κοντογιάννη, 6932094231)

14.15-15.00,Τσαμέτη Αγγελική, Υποψήφια Δρ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

14.15-15.00, Εμμανουήλ Μάριος, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Παν. Θεσσαλίας

Η επιχειρηματικότητα ως τρόπος σκέψης & δράσης

15.15-16.00, Μιχαηλίδης Δημήτριος, ΑγροNέα, AgroBus

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι τρείς τρόποι οικονομικής διαχείρισης, είναι η δημόσια οικονομική, η ιδιωτική οικονομική και η κοινωνική οικονομία. Οι δομές που τις υλοποιούν είναι, στην δημόσια (δήμοι, περιφέρειες, υπουργεία, ΝΠΔΔ), στην ιδιωτική (οι εταιρείες) και στην κοινωνική (ιδρύματα, συνεργατισμοί, ηθικές τράπεζες, αλληλόχρεα κεφάλαια). Στους συνεργατισμούς ανήκουν οι συνεταιρισμοί, και οι ΚοινΣΕΠ, οι ΚοιΣΠΕ, οι εργασιακοί συνεταιρισμοί κλπ. Οι διαφοροποιήσεις μεταξύ Κοινωνικής Οικονομίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής πολιτικής θα διευκρινιστούν. Η συζήτηση θα μεταδίδεται στο facebook στον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (κα Μ. Κοντογιάννη).

16.15-17.00, Μιχαηλίδου Ελισάβετ, Είδη ZeroWaste & Ιδρύτρια Elismadeit

Πράσινη επιχειρηματικότητα. Μετά το green deal στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε τί «πράσινο» περιβάλλεται από ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχει ιδιαίτερη σημασία η ηθική εργασία, η ορθολογική χρήση των διαθέσιμων χώρων, η κυκλική οικονομία, το zero waste (μηδενικά απορρίμματα), η επανάχρηση προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας κλπ. Ο πλανήτης είναι πεπερασμένος και η ισόρροπη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων πρέπει να χαρακτηρίζει την «πράσινη» επιχειρηματικότητα. Και δεν ξεχνάμε ότι «Κυκλική Οικονομία» είναι η οικονομία της φύσης, που καταστρέψαμε και μαζί της καταστρέψαμε και τον πλανήτη. Με πολλά χρήματα στην έρευνα, στην καινοτομία, σε χρηματοδοτούμενα έργα, αλλά σε πλήρη απαξίωση του αγροτικού τομέα, που έχει πλήρη κυκλική οικονομία, δεν μοιάζει να κάνουμε τίποτε σημαντικό. Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά στο facebook στον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (κα Μάγδα Κοντογιάννη, 6932094231).

17.15-18.00, Χατζηιωαννίδης Σωτήρης, Εμπορικός Δ/ντής, Skywalker

Οργάνωση Πωλήσεων

Η κα Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου (elismadeit, 6972022499, [email protected]) διαδίδει το κίνημα Zero Waste, που σημαίνει σχεδιασμός και διαχείριση των προϊόντων και διαδικασιών για την συστηματική αποφυγή & εξάλειψη του όγκου και της τοξικότητας των αποβλήτων και υλικών, την διατήρηση και την ανάκτηση όλων των πόρων και τον τερματισμό της καύσης ή ταφής των αποβλήτων. Αναγνωρίζεται και ως κίνημα των «R», όπου «R» είναι τα αρχικά του Refuse-Άρνηση, Reduce-Μείωση, Reuse-Επαναχρησιμοποίηση, Recycle-Ανακυκλωση, Rot-Κομποστοποιηση, αλλά και Repair-Επιδιόρθωση, Rehome-Επανασχεδίαση σπιτιού, Replant-Επαναφύτευση και βέβαια RethinkΑλλαγή σκέψης. Τα προϊόντα που παράγει η Elismadeit γίνονται με προσοχή στην ηθική εργασία, στην μείωση των χιλιομέτρων στην εφοδιαστική αλυσίδα κλπ, αλλά και την άποψη ότι τα σημαντικά στην ζωή σου αρχίζουν να συμβαίνουν όταν μαθαίνεις να κάνεις αλλαγές στην δικιά σου ζωή. https://www.youtube.com/watch?v=kQJMB-IWsX8. Θα μεταδίδεται στο facebook στον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΟΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ο κ Δημήτρης Μιχαηλίδης (ΑγροΝέα, AgroBus, 6998282382, agronea@otenet.gr) εντοπίζει ότι την τελευταία δεκαετία οι πόροι ενός από τα πέντε ισχυρά «Ταμεία» της Ευρ. Επιτροπής το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ «καταληστεύονται» και αντί να πάνε στις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την Κοινωνική Οικονομία (Συνεταιρισμοί, Αλληλόχρεα Κεφάλαια, ιδρύματα & Ηθικές Τράπεζες), «ενισχύουν» τον υπερτραφή Δημόσιο Τομέα, ενώ άλλα κονδύλια διολισθαίνουν στις «τσέπες» ιδιωτών μέσω ΜΚΟ, ΑΜΚΕ κλπ. Όλοι προσκαλούνται και σε διαδικτυακή συζήτηση την Τρίτη, 9/5/2023, 19.00, στο https://us06web.zoom.us/j/86936026442?pwd=T3ZCc3ZLTDFPMXlnR3g2TVBSMkZLdz09

Επίσης επισημαίνει ότι ενώ η ΜΟΝΗ πραγματική παραγωγή εθνικού πλούτου στην Ελλάδα είναι η αγροτική παραγωγή και αυτή είναι περίπου 10.000.000.000€, σε τεχνητά υποτιμημένες τιμές αγροτικών προϊόντων, η οικονομική διαχείριση γίνεται με βάση τα περίπου 184 δισ.€, που κάποιος προβληματισμένος στοχαστής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει «αέρα» που δεν τρώγεται, η οποία απλά ανακυκλώνει και διαχειρίζεται τον μόνο πραγματικό πλούτο, που είναι ο αγροτικός.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Skywalker Plus Your Fe5tival, 6 Μαΐου 2023, 11.00-20.00, στο Fashion City Outlet, Λάρισα, κα Μαίρη Κατσαπρίνη, 210 9730280 (εσωτ. 219), [email protected].

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com