Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media σε παιδιά και εφήβους – Διαγράφονται λογαριασμοί χρηστών 16 ετών και κάτω

Το νομοσχέδιο πέρασε με διακομματική ψήφο 106-13

by Times Newsroom

Η Φλόριντα αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση social media σε παιδιά και εφήβους της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να αναμένεται να διαγραφούν οι λογαριασμοί χρηστών ηλικίας 16 ετών και κάτω.

Σύμφωνα με τον Guardian, το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή της Φλόριντα με διακομματική ψήφο 106-13 και τώρα οδηγείται στη Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Αυτά τα χτυπήματα ντοπαμίνης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο εθιστικά, που μοιάζουν με ψηφιακή φαιντανύλη», δήλωσε η Fiona McFarland, μια Ρεπουμπλικανή πολιτειακή νομοθέτης που συνυπογράφει τη νομοθεσία, την Τετάρτη, σύμφωνα με το Politico. «Και ακόμη και ο πιο συνδεδεμένος γονέας ή ο πιο συντονισμένος έφηβος δυσκολεύεται να κλείσει την πόρτα απέναντι σε αυτά τα εθιστικά χαρακτηριστικά».

Έτσι, το νέο μέτρο απαγορεύει σε οποιονδήποτε κάτω των 16 ετών να δημιουργεί νέο λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απαιτεί από τις πλατφόρμες να διαγράφουν τους υπάρχοντες λογαριασμούς που κατέχουν ανήλικοι που είναι κάτω των 16 ετών.

Θα απαιτήσει επίσης από τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να διαγράφουν κάθε προσωπική πληροφορία από τους λογαριασμούς και από τις πλατφόρμες να χρησιμοποιούν ένα «μη κυβερνητικό, ανεξάρτητο, τρίτο μέρος που δεν συνδέεται με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης» για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών.

Σημειώνεται, ότι η Φλόριντα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που έχουν λάβει πρόσφατα μέτρα για να περιορίσουν την έκθεση των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι, η Γιούτα έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε σε άτομα κάτω των 18 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεση ενός κηδεμόνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com