Η «Γέρμα» του Λόρκα σε μία χορευτική μεταφορά στο κηποθέατρο Παπάγου

Η παράσταση, που είναι βασισμένη σε αυτό το έργο παρουσιάζει μέσα από την τέχνη του χορού μία δεύτερη ανάγνωση του έργου. Προσεγγίζει το ζήτημα της μοναξιάς και της έλλειψης ουσιαστικής επικοινωνίας.

by Times Newsroom

Η ομάδα χορού DANCE COMPANY ΜΑΖΙ παρουσιάζει το Χορόδραμα Γέρμα βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του  Federico Garcia Lorca στο πλαίσιο του φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού. Θα παρουσιαστεί στις 16 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο δημοτικό κηποθέατρο Παπάγου.

Η Γέρμα είναι ένα τραγικό θεατρικό έργο που γράφτηκε από τον Ισπανό συγγραφέα και ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Είναι ένα από τα τρία τραγικά θεατρικά έργα της «ισπανικής υπαίθρου» του Λόρκα. Τα άλλα δύο είναι ο «Ματωμένος Γάμος» και «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Πρόκειται για την ιστορία μίας άτεκνης γυναίκας που ζει σε μια αγροτική περιοχή στην Ανδαλουσία στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Στα ισπανικά «γέρμα» σημαίνει στείρα. Η ανικανότητα της να γίνει μητέρα ενώ είναι νέα και υγιής προκαλεί μεγάλη συζήτηση στην μικρή κοινωνία όπου ζει.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατό και αδύνατο μέσο, ο πόθος της γίνεται εμμονή και καταλήγει απελπισμένη να διαπράττει ένα τραγικό έγκλημα.

Η παράσταση, που είναι βασισμένη σε αυτό το έργο παρουσιάζει μέσα από την τέχνη του χορού μία δεύτερη ανάγνωση του έργου. Προσεγγίζει το ζήτημα της μοναξιάς και της έλλειψης ουσιαστικής επικοινωνίας. Επιπλέον ερευνά τους ρόλους που επιβάλλεται να υπηρετεί μία γυναίκα βάσει των κοινωνικών στερεοτύπων με αποτέλεσμα την αντικειμενοποίηση της.

Η «Γέρμα» του Λόρκα σε μία χορευτική μεταφορά στο κηποθέατρο Παπάγου

Συντελεστές

  • Χορευτές: Μίρκα Χαλκιά / Παναγιώτης Λαγανάς / Μαρία Παντελάκη / Μαρίνα Παντελάκη / Μυρτώ Παναγάκη / Ισιδώρα Πρίμπα / Στέλλα Κομηχίλη /  Βασιλική Γράψα / Νεφέλη Σιούφα
  • Συμμετέχει: Γεωργία Τραυλού
  • Χορογράφος-Δραματουργική προσέγγιση: Μαρία Μάργαρη
  • Μουσική Σύνθεση: Ηλίας Καμπάνης
  • Ενδυματολόγος: Αλεξάνδρα Καψάλα
  • Σκηνογράφος: Σεμέλη Αβραμιώτη
  • Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
  • Παραγωγή: ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΑΜΚΕ

Περισσότερες πληροφορίες- εισιτήρια στο: viva.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com