Η Ιταλία θέτει επί τάπητος το να μην επιχορηγεί θιάσους και παραγωγές όπου παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά γυναίκες

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο

by Times Newsroom

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σαντζουλιάνο, δήλωσε την Πέμπτη (12/1) ότι είναι έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις σε θιάσους και παραγωγές όπου σημειώθηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος γυναικών.

«Θεωρώ την προστασία των γυναικών απόλυτη προτεραιότητα και για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα κινητοποιηθώ με πολύ σοβαρό τρόπο», τόνισε στην επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων της ιταλικής βουλής και της γερουσίας.

«Είμαι διατεθειμένος να εξετάσω το ενδεχόμενο να σταματήσουμε την όποια επιχορήγηση του υπουργείου μας, σε εταιρίες και παραγωγές όπου σημειώθηκαν παρενοχλήσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ζήτημα πολιτισμού και παιδείας για όλους τους Ιταλούς».

Οι θέσεις του Ιταλού υπουργού παρουσιάστηκαν μετά από καταγγελίες του συνδέσμου Αmleta, στις οποίες αφιέρωσε σειρά άρθρων η εφημερίδα La Repubblica, με αντικείμενο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και εκβιασμούς σε βάρος των γυναικών, στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή