«Η πλημμύρα του Αλ – Άκσα απλώθηκε σε περισσότερα μέτωπα»: Το πρώτο μήνυμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ για τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Τι είπε στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του

by Times Newsroom

Με τη φράση «Η πλημμύρα του Αλ – Ακσά» όπως ονομάζει τη σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς «απλώθηκε σε περισσότερα του ενός μέτωπα» ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη ομιλία του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο Χασάν Νασράλα αναφέρθηκε στην επιχείρηση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ως «σπουδαία» και «ιερή» ενώ υποστήριξε ότι σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε «100% από Παλαιστίνιους». «Δεν υπήρξε αρνητική πλευρά της επιχείρησης, δεν θα μπορούσαν να την έχουν κάνει αλλιώς».

Ο υποστηριζόμενος από το Ιράν ηγέτης της Χεζμπολάχ ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ για τη συμμετοχή τους στον αγώνα εναντίον του Ισραήλ.

«Σκοτώνουν τους ανθρώπους μας σε καθημερινή βάση» τόνισε ο ίδιος.

«Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα μπορεί να μοιάζει ταπεινό αλλά είναι πολύ σημαντικό».

Ο Νασράλα επέρριψε την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον πόλεμο στη Γάζα και τον μεγάλο αριθμό των θανάτων αμάχων και είπε πως μια αποκλιμάκωση στον πολιορκούμενο θύλακα είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος.

Είπε πως η περαιτέρω κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου ανάμεσα στην οργάνωσή του και το Ισραήλ εξαρτάται από την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες», είπε.

«Η επίθεση εξέθεσε το Ισραήλ»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ανέφερε ακόμα ότι η επίθεση της Χαμάς εξέθεσε τις αδυναμίες και το εύθραυστο του Ισραήλ… Είναι πιο εύθραυστοι από ιστό αράχνης» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αυτή η σπουδαία, σεισμική επιχείρηση προκάλεσε ρωγμές σε επίπεδο ασφαλείας, στρατιωτικό, πολιτικό, διπλωματικό, ακόμα και ψυχολογικό».

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, απευθύνθηκε μέσω βίντεο σε συγκέντρωση στη Βυρητό στην πρώτη του παρέμβαση μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Το πού βρίσκεται ο ίδιος παραμένει άγνωστο, όμως χιλιάδες μαζεύτηκαν να τον ακούσουν. Η Χεζμπολάχ, όπως και η Χαμάς, θεωρούνται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τους συμμάχους τους τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ είναι οι μεγαλύτερες πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις στο Λίβανο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com