Ισραηλινή όμηρος θυμάται τη σεξουαλική επίθεση από τον απαγωγέα της Χαμάς – Η πρώτη που μιλάει για τη φριχτή κακοποίηση

Η πρώτη ισραηλινή όμηρος που μίλησε δημόσια για την κακοποίηση που υπέστη

by Times Newsroom

Μια ισραηλινή δικηγόρος που είχε συλληφθεί ως όμηρος από τη Χαμάς ξυλοκοπήθηκε και δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τους απαγωγείς της, κατά τη διάρκεια της 55 ημερών αιχμαλωσίας της, όπως αποκαλύφθηκε από μια έκθεση-βόμβα. Η 40χρονη, Αμίτ Σουζάνα, είναι η πρώτη ισραηλινή όμηρος που μίλησε δημόσια για την κακοποίηση που υπέστη, η οποία ξεκίνησε λίγες μέρες αφότου αιχμαλωτίστηκε στη θανατηφόρα επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και στην εισβολή στο Ισραήλ.

Ο απαγωγέας της την είχε σηκώσει από το κρεβάτι επιτρέποντάς της να κάνει μπάνιο, όταν τα πράγματα πήραν βίαιη τροπή, όπως θυμάται.

«Ήρθε προς το μέρος μου και μου έβαλε το όπλο στο μέτωπο», είπε η Σουζάνα στους «New York Times» σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο στρατιώτης, που αναγνωρίστηκε μόνο ως «Μωάμεθ», την ανάγκασε να κάνει ντους και στη συνέχεια την έσυρε σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο στολισμένο με διακοσμητικά από τον Μπομπ Σφουγγαράκη, όπου της επιτέθηκε σεξουαλικά.

«Στη συνέχεια, με το όπλο στραμμένο προς το μέρος μου, με ανάγκασε να διαπράξω σεξουαλική πράξη», είπε.

Ο Μωάμεθ παρενοχλούσε τη Σουζάνα από τότε που μεταφέρθηκε στην αυτοσχέδια φυλακή της.

Η απαγωγή ήταν βίαιη με τους στρατιώτες να χτυπούν ανηλεώς τη Σουζάνα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τις απόπειρες διαφυγής της.

Τη μετέφεραν σε ένα σπίτι στη Γάζα και την έδεσαν με αλυσίδες σε ένα παιδικό κρεβάτι. «Ο Μωάμεθ έκατσε δίπλα μου, σήκωσε το πουκάμισό μου και με ψηλαφούσε», είπε στους «Times».

Ο Μωάμεθ περιγράφεται ως παχουλός, φαλακρός άνδρας μέσου ύψους με φαρδιά μύτη, ο οποίος παρακολουθούσε αποκλειστικά τη Σουζάνα τις πρώτες μέρες της αιχμαλωσίας της.

Κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο, αλλά συχνά έμπαινε στο δικό της με τα εσώρουχά του, ρωτώντας πράγματα για τη σεξουαλική της ζωή και προσφέροντάς της μασάζ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ισραηλινή.

Όταν την πήγε στο μπάνιο, αρνήθηκε να την αφήσει να κλείσει την πόρτα. Η γυναίκα προσπάθησε να αποκρούσει την κακοποίηση λέγοντας ψέματα για το πότε θα τελείωνε η περίοδός της.

«Κάθε μέρα, ρωτούσε: “Έχεις περίοδο; Σου ήρθε περίοδος; Όταν σου έρθει περίοδος και όταν τελειώσει, θα πλυθείς, θα κάνεις ντους και θα πλύνεις τα ρούχα σου”», θυμάται η Σουζάνα.

Το πρωί της επίθεσης, ο Μωάμεθ ανάγκασε τη Σουζάνα να κάνει ντους παρά τις διαμαρτυρίες της ότι το νερό ήταν πολύ κρύο.

Ήταν στη μέση του ντους όταν άκουσε τη φωνή του να της λέει να βιαστεί.

«Γύρισα και τον είδα να στέκεται εκεί», είπε.

Η Σουζάνα θυμάται ότι προσπάθησε να καλύψει το γυμνό της σώμα με μια πετσέτα χεριών, όταν αυτός τη χτύπησε και την ανάγκασε να τη βγάλει.

«Με έβαλε να καθίσω στην άκρη του μπάνιου. Έκλεισα τα πόδια μου και αντιστάθηκα. Και συνέχισε να με χτυπάει βάζοντας το όπλο του στο πρόσωπό μου», είπε και συμπλήρωσε ότι «μετά με έσυρε στην κρεβατοκάμαρα».

Στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού, ο απαγωγέας την ανάγκασε να διαπράξει τη σεξουαλική πράξη, την οποία η αναφορά των «Times» δεν διευκρίνισε.

Αφού τελείωσε η κακοποίηση, ο Μωάμεθ έδειξε μεταμέλεια, παρακαλώντας την «να μην το πει στο Ισραήλ».

Αρχικά της πρόσφερε φαγητό σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθεί μετά την ενοχλητική πράξη, αλλά αντέδρασε όταν εκείνη αρνήθηκε. Την τιμώρησε απορρίπτοντας την επιθυμία της να ανοίξει τις κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας, αφήνοντάς τη στο σκοτάδι μέχρι να δεχτεί την προσφορά του.

«Δεν αντέχεις να τον κοιτάς αλλά πρέπει: Είναι αυτός που σε προστατεύει, είναι ο φρουρός σου», εξομολογήθηκε η Σουζάνα. «Είσαι εκεί μαζί του και ξέρεις ότι κάθε στιγμή μπορεί να συμβεί ξανά. Είσαι απόλυτα εξαρτημένη από αυτόν».

Η Σουζάνα μεταφέρθηκε σε άλλο κρησφύγετο λίγες μέρες αργότερα και μακριά από τον Μωάμεθ, αλλά η βία δεν είχε τελειώσει.

Ισχυρίζεται ότι ξυλοκοπήθηκε από φρουρούς τις επόμενες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της κράτησής της σε περίπου έξι τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων τούνελ της Χαμάς.

Σε μια περίπτωση, μια ομάδα απαγωγέων της έδεσε τα πόδια και τα χέρια με χειροπέδες πριν την κρεμάσουν «σαν κοτόπουλο» στο κενό ανάμεσα σε δύο καναπέδες, ενώ παράλληλα τη χτυπούσαν, αναφέρεται στους «Times».

Η Σουζάνα τελικά απελευθερώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, μαζί με άλλους 105 ομήρους κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Ανέφερε τις σεξουαλικές επιθέσεις λίγες μέρες μετά την επιστροφή της.

Υπέστη, επίσης, πολλούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων καταγμάτων στην κόγχη του δεξιού οφθαλμού, στο μάγουλο, στο γόνατο και τη μύτη, καθώς και σοβαρούς μώλωπες στο γόνατο και την πλάτη της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com