Jacqueline Dark: Πέθανε στα 55 της η γνωστή σοπράνο

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή η Αυστραλή τραγουδίστρια της όπερας και του καμπαρέ Jacqueline Dark.

by Times Newsroom

Η βραβευμένη σοπράνο, η οποία πέθανε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με το ABC, έπειτα από μακρά μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Ήταν μια αγαπημένη σταρ του θεάτρου, γνωστή για το γενναιόδωρο πνεύμα της εντός και εκτός σκηνής.

Η Dark εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σόου So You Think You Can Dance και ήταν καλεσμένη στο πάνελ του μουσικού κουίζ Spicks and Specks.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων δύο Green Room Awards και ένα Helpmann Award.

Εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο με πολλές από τις κορυφαίες ορχήστρες και χορωδίες αλλά και στην Αυστραλία, μεταξύ άλλων με την Opera Australia, τη Victorian Opera και την Pinchgut Opera.

Έκανε ένα διάλειμμα από τις εμφανίσεις της για μεγάλο μέρος του 2022, καθώς υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο, και επέστρεψε στη σκηνή τον Μάρτιο του 2023.

Ο ατζέντης της Jacqueline, Patrick Togher, δήλωσε: “Η υπέροχη φωνή και η σκηνική παρουσία της Jacqui, που μαγνήτιζε, εδραίωσαν τη θέση της στη μουσική ιστορία της Αυστραλίας- η ακούραστα αισιόδοξη προσωπικότητά της θα μείνει αξέχαστη.

ΠΗΓΗ: instyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com