Κέβιν Σπέισι: Σε εξέλιξη η δίκη του για σεξουαλικά εγκλήματα – «Φλερτάρω πολύ», κατέθεσε ο ηθοποιός

Ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε σήμερα (13/7) ενώπιον μίας επιτροπής ενόρκων ότι αρέσκεται στο να «φλερτάρει πολύ» και ισχυρίστηκε ότι είχε «ευγενικές, συγκινητικές και ρομαντικές συναντήσεις» με έναν άνδρα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση.

by Times Newsroom

«Πάντα σεβόταν τα όρια» του άνδρα, είπε ο Σπέισι, προσθέτοντας ότι ένιωσε «συντετριμμένος» όταν ο άνδρας τον κατηγόρησε για επίθεση.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της δίκης στο Λονδίνο, η σημερινή κατάθεση του Σπέισι σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η επιτροπή των ενόρκων τον ακούει απευθείας.

Ο Κέβιν Σπέισι, 63 ετών, δήλωσε αθώος για 12 κατηγορίες που σχετίζονται με περιστατικά, τα οποία σύμφωνα με την εισαγγελία αφορούν τέσσερις διαφορετικούς άνδρες και συνέβησαν από το 2001 έως το 2013. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρονικού διαστήματος, ο Σπέισι ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο.

Καθισμένος στο μπροστινό μέρος μιας δικαστικής αίθουσας στο δικαστήριο Southwark Crown και μπροστά στην επιτροπή, ο Κέβιν Σπέισι —ο οποίος φορούσε γκρι κοστούμι και γαλάζια γραβάτα— ήταν ήρεμος και περιστασιακά αστειευόταν με τον νόμιμο εκπρόσωπό του, Πάτρικ Γκιμπς.

Ανοίγοντας τη δίκη τον περασμένο μήνα, η Κριστίν Άγκνιου, μια Βρετανίδα εισαγγελέας, είπε στους ενόρκους ότι ο  Σπέισι ήταν «ένας σεξουαλικός νταής» που «χαίρεται να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ανίσχυροι και να έρχονται σε άβολη θέση». Είχε επανειλημμένα θωπεύσει άντρες, χωρίς την θέλησή τους, είπε η εισαγγελέας Άγκνιου. Σε μια περίπτωση, πρόσθεσε η Άγκνιου, ο  Σπέισι έκανε στοματικό σεξ σε έναν άνδρα χωρίς την συγκατάθεση αυτού του άνδρα.

Σοκάρει η μαρτυρία καταγγέλλοντα για τον Σπέισι

Τις ημέρες που ακολούθησαν, η κριτική επιτροπή άκουσε τους τέσσερις ανώνυμους καταγγέλλοντες. Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, είναι παράνομο για οποιονδήποτε να ταυτοποιεί τους ενάγοντες σε υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης ή να δημοσιεύει πληροφορίες που μπορεί να τους κάνουν να ταυτοποιηθούν. Το δικαστήριο παρακολούθησε πρώτα ηχογραφήσεις των καταθέσεων, που ο κάθε καταγγέλλων έδωσε σε Βρετανούς αστυνομικούς και στη συνέχεια ο κάθε κατήγορος αντεξετάστηκε στο δικαστήριο.

Ο πρώτος καταγγέλλων είπε στη συνέντευξή του στην αστυνομία ότι, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο κ. Σπέισι τον άγγιξε πολλές φορές. Σε μια περίπτωση, είπε ο καταγγέλλων, οδηγούσε το αυτοκίνητό του με συνοδηγό τον Κέβιν Σπέισι και προορισμό μία εκδήλωση που διοργάνωνε ο Έλτον Τζον, και ο ηθοποιός άρπαξε τα γεννητικά του όργανα τόσο δυνατά που παραλίγο να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η σημερινή (13/7) επικεντρώθηκε στην οπτική πλευρά του Σπέισι για αυτές τις συναντήσεις και ο ηθοποιός μίλησε τη σχέση του με αυτόν τον καταγγέλλοντα. Γέρνοντας πίσω στην καρέκλα του και μιλώντας με θλιμμένη φωνή, ο ηθοποιός είπε ότι ο καταγγέλλων υπήρξε φιλικός, γοητευτικός και φλέρταρε μαζί του.

Οι συναντήσεις τους σταδιακά «έγιναν κάπως σεξουαλικές», είπε ο Σπέισι, προσθέτοντας ότι αυτό πιθανότατα συνέβη με δική του πρωτοβουλία. Ο ηθοποιός είπε ότι το ζευγάρι δεν έκανε ποτέ σεξ. Ο καταγγέλλων «κατέστησε σαφές ότι δεν ήθελε να προχωρήσει περαιτέρω», πρόσθεσε ο Σπέισι. Είπε, επίσης, ότι είχε σεβαστεί τα όρια του καταγγέλλοντα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com