Μάλι: Οι Αρχές απέλασαν τον πρεσβευτή της Γαλλίας…

...σε μια νέα κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Μπαμακό και το Παρίσι, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

by Times Newsroom

Οι Αρχές του Μαλί όπου κυριαρχούν οι στρατιωτικοί αποφάσισαν να απελάσουν τον πρεσβευτή της Γαλλίας, σε μια νέα κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Μπαμακό και το Παρίσι, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

“Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μαλί ενημερώνει την εθνική και διεθνή κοινή γνώμη ότι σήμερα (…) ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Μπαμακό, η εξοχότητά του Ζοέλ Μεγέρ, κλήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας ο οποίος του γνωστοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης που τον καλεί να εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια εντός 72 ωρών”, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Οι Αρχές του Μαλί αιτιολόγησαν την απόφαση αυτή λόγω των πρόσφατων “εχθρικών” δηλώσεων Γάλλων αξιωματούχων σε βάρος τους.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νέα κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στο Μαλί και τη Γαλλία, την πρώην αποικιακή δύναμη που έχει εμπλακεί στρατιωτικά στο Μαλί και στο Σαχέλ από το 2013. Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώνονται συνεχώς αφότου οι συνταγματάρχες κατέλαβαν με τη βία τον Αύγουστο του 2020 την εξουσία στη χώρα αυτή που έχει βυθιστεί από το 2012 σε βαθιά πολιτική κρίση και κρίση ασφάλειας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή