Μαρία Ζαχάροβα: Είπαμε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν

Οι νεκροί του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος στο Καραμπάχ δέχτηκαν το χτύπημα για χάρη της ειρήνης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

by Times Newsroom

«Καλή μνήμη στους πεσόντες Ρώσους ειρηνευτές, που όπως πάντα δέχτηκαν το χτύπημα για χάρη της ειρήνης στην περιοχή. Η μαύρη αχαριστία με την οποία οι αδίστακτοι προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τις δραστηριότητές τους δεν θα επισκιάσει το κατόρθωμά τους, αλλά θα πέσει με αιώνια ντροπή στους συκοφάντες», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram, υπονοώντας σαφώς για τους Αρμένιους που κατηγόρησαν τη Ρωσία για την εθνοκάθαρση στο Καραμπάχ (Αρτσάχ).

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε επίσης το Ερεβάν ότι επέλεξε να μην εφαρμόσει τρεις τριμερείς δηλώσεις των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2020, 11 Ιανουαρίου και 26 Νοεμβρίου 2021, «οι οποίες ήταν ένας πολιτικός και πρακτικός οδικός χάρτης για το πώς να υπάρχει  αμοιβαίος σεβασμός και οικοδόμηση της ζωής στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων των μερών».

«Η Αρμενία προτίμησε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Αντίθετα, οι αρμενικές αρχές αποφάσισαν «να αναζητήσουν τη χαρά από το ΝΑΤΟ/ΕΕ», σημείωσε η Ζαχάροβα.

Ως αποτέλεσμα της τετραμερούς συνάντησης των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Γαλλίας και της ΕΕ στις 6 Οκτωβρίου 2022, στη σύνοδο κορυφής στην Πράγα, εγκρίθηκε δήλωση στην οποία η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν «αναγνωρίζει η κάθε πλευρά την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία του άλλου», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν»

«Δηλαδή, το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μέρος του Αζερμπαϊτζάν. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει λέξη στο κείμενο για την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής», σημείωσε η Ζαχάροβα καλύπτοντας την εθνοκάθαρση από τους Αζέρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό RBK, ο  πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαρακτήρισε αποτυχημένη την αποστολή Ρώσων εθελοντών στο Καραμπάχ.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com