Δεν επετράπη στον Ζελένσκι να μιλήσει ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου

«Ο ΜακΚάρθι είπε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να μιλήσει στο Κογκρέσο, δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος των νομοθετών»

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι, δεν έδωσε τη δυνατότητα στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου.

«Ο ΜακΚάρθι είπε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να μιλήσει στο Κογκρέσο, δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος των νομοθετών», , αναφέρει το NBC News .

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής υπενθύμισε ότι ο Ζελένσκι είχε ήδη μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου. Τελευταία φορά μίλησε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2022,  όταν πρόεδρος στο Κογκρέσο ήταν η Νάνσι Πελόζι.

«Έκθεση για το που πήγαν τα λεφτά των Αμερικανών»

Ο ΜακΚάρθι μιλώντας, πριν από ημέρες,  για την επικείμενη συνάντηση του Ζελένσκι με νομοθέτες και από τα δύο μέρη, υποσχέθηκε ότι θα απαιτούσε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας έκθεση για την οικονομική βοήθεια  που έχει ήδη λάβει από τους Αμερικανούς και για τα μελλοντικά σχέδια του Κιέβου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, δεν πρόκειται να εγγυηθεί τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Ζελένσκι.

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο επιπλέον 24 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της Ουκρανίας, η οποία έχει ήδη λάβει πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες ενισχύσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Φεβρουάριο του 2022. Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσύρει το αίτημα, με μια επιστολή που υπογράφηκε από 12 βουλευτές.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com