«Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα»

Εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

by Times Newsroom

Στις 6 Μαρτίου 2024 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που η Μελίνα Μερκούρη πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας για πάντα στραμμένους τους προβολείς στην θεαματική διαδρομή της στην Έβδομη Τέχνη, το θέατρο και την πολιτική, ως Υπουργός Πολιτισμού.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τιμά τη μνήμη της με το αφιέρωμα «Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα», την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 19.00 στο Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31), παρουσία της Laurence Auer, Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάςτο κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου ΑΡΣΕΝΗ και Γιώργου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ, συγγραφέων του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική» (Εκδόσεις Πατάκη) και Γιάννη Ζουμπουλάκη, δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή ανέκδοτων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, τόσο με την ίδια όσο και προσωπικοτήτων που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Τα τεκμήρια αυτά θα αναδείξουν τη μοναδική διαδρομή της «τελευταίας Ελληνίδας Θεάς» που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην διεθνή πολιτιστική σκηνή.

Ελεύθερη είσοδος

Η βραδιά θα διεξαχθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα γαλλικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com