Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

by Times Newsroom

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη μερική διατήρηση αρχαιοτήτων, που αποκαλύφθηκαν ύστερα από συμπληρωματικές εργασίες αποχωμάτωσης στο βορειοανατολικό τμήμα του οικοπέδου επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάση 4 στο Κουκάκι ιδιοκτησίας της εταιρίας «VASACO ΑΕΚΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ», στο πλαίσιο ανέγερσης επταώροφης ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με κεντρικό κτίριο και πτέρυγα δωματίων, δύο υπόγεια και φυτεμένο δώμα, καθώς και αποκατάστασης διώροφου διατηρητέου κτηρίου με προσθήκη ορόφου.

Οι όροι που ετέθησαν έχουν μεταξύ άλλων ως εξής:

-Να αποσπασθούν και να μεταφερθούν προσωρινά σε χώρο που θα υποδείξει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ο αψιδωτός τοίχος 15 και ο αγωγός 6. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής οι αποσπασθείσες αρχαιότητες να τοποθετηθούν στο ΝΔ τμήμα του ακινήτου με την ίδια με την υφιστάμενη κατεύθυνση.

Η μελέτη διατήρησης, στερέωσης, ανάδειξης και φωτισμού των διατηρούμενων κατά χώραν αρχαιοτήτων, κάτω από δάπεδο υαλοπινάκων, να συμπεριλάβει και τις υπό μετακίνηση αρχαιότητες.

– Η δεξαμενή, το φρέαρ καθώς και οι τοίχοι 13, 14, 16, 17 και 18 οι οποίοι λόγω της κατασκευής των νεώτερων οικιών διατηρούνται αποσπασματικά, να αποδομηθούν χειρωνακτικά.

– Το σύνολο των εργασιών να γίνει με την επίβλεψη αρμοδίων υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, με τις υποδείξεις των οποίων οφείλουν να συμμορφώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Σοφία Κοντογιάννη
tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com