«Οι Σαρακατσάνοι της Κορινθίας» Εκδήλωση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Λαογραφικής και Καλλιτεχνικής Ανάδειξης Σικυώνας «Εύχαρις», οργανώνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου (ώρες 12:00-14:30), εκδήλωση για την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Μοραϊτών σκηνιτών κτηνοτρόφων, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι δρόμοι των κοπαδιών» (2006-61’), του Ηλία Ιωσηφίδη. Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στους νομάδες κτηνοτρόφους που μοιράζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε δύο πατρίδες και περιέχει σπάνιες εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Οι μεταναστεύσεις των κοπαδιών αποτελούν πλέον σπάνιο φαινόμενο στην Ευρώπη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον λαϊκό πολιτισμό και την ιστορία.

 Ομιλία του εκπαιδευτικού-λαογράφου Λεωνίδα Πετρόπουλου, με τίτλο «Μοραΐτες Σκηνίτες Κτηνοτρόφοι», βασισμένη σε πολυετή έρευνα και μελέτη του ιδίου, με στόχο την ανάδειξη της ιδιαίτερης κουλτούρας και του τρόπου ζωής των Σαρακατσάνων της Ορεινής Κορινθίας.

– Παρουσίαση φορεσιών από την προσωπική συλλογή του κ. Πετρόπουλου καθώς και από άλλες ιδιωτικές συλλογές.

– Επίδειξη παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Όμιλο Λαογραφικής και Καλλιτεχνικής Ανάδειξης Σικυώνας «Εύχαρις».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com