Παναμάς: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες σε αεροδρόμιο φορώντας «ναρκωπερούκες»

Ήθελαν να μεταφέρουν κοκαΐνη στην Ισπανία - Δείτε βίντεο

by Times Newsroom

Δύο Κολομβιανές συνελήφθησαν χθες Παρασκευή (3/6) στο διεθνές αεροδρόμιο Τοκούμεν του Παναμά αποπειρώμενες να ταξιδέψουν στην Ισπανία μεταφέροντας κοκαΐνη κρυμμένη σε περούκες, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Η εισαγγελέας Σιομάρα Ροδρίγκες, ειδικευμένη σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, αρχικά ανακοίνωσε τη σύλληψη μιας Κολομβιανής που επέβαινε σε πτήση προς τη Μαδρίτη. Προκάλεσε υποψίες στην αστυνομία του αεροδρομίου λόγω της κόμης της.

Έπειτα από εξέταση με ειδική συσκευή, ειδικοί διαπίστωσαν ότι στην περούκα της βρισκόταν κοκαΐνη κρυμμένη σε «68 κυλινδρικές μαύρες συσκευασίες».

Πρόκειται για μέθοδο διακίνησης «άνευ προηγουμένου» στον Παναμά, τόνισε η κυρία Ροδρίγκες σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό της παναμαϊκής γενικής εισαγγελίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ώρες αργότερα, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη «δεύτερης γυναίκας» με «67 συσκευασίες» της λευκής σκόνης κρυμμένες επίσης σε περούκα. Και αυτή ταξίδευε από την Κολομβία προς την Ισπανία. Πηγές επιβεβαίωσαν ότι και η δεύτερη συλληφθείσα είναι Κολομβιανή.

Ανάμεσα στις πιο αλλόκοτες μορφές της διακίνησης ναρκωτικών ήταν αυτή με την οποία είχε βρεθεί αντιμέτωπη η παναμαϊκή αστυνομία το 2021: επρόκειτο για τη «ναρκωγάτα», που μετέφερε κοκαΐνη, κρακ και μαριχουάνα τοποθετημένη σε συσκευασίες γύρω από τον λαιμό της.

Ο Παναμάς χαρακτηρίζεται η βασική πύλη εισόδου στην κεντρική Αμερική ναρκωτικών προερχόμενων από τη νότια Αμερική, πρωτίστως από την Κολομβία, το κράτος όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στον κόσμο, με προορισμό τις ΗΠΑ, τη χώρα όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα στην υφήλιο.

Οι αρχές της κεντρικής Αμερικής καταγράφουν ωστόσο μεγάλη αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών προς την Ευρώπη, κυρίως μέσω λιμανιών στην Καραϊβική Θάλασσα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή