Πόλεμος στην Ουκρανία: Το επιτελείο στρατού διατείνεται πως πέρασε στην αντεπίθεση σε προάστια του Κιέβου

Οι Ρώσοι μετακινούν μονάδες τους - Η κατάσταση στην περιφέρεια της πρωτεύουσας χαρακτηρίστηκε προβληματική αλλά «ελέγξιμη»

by Times Newsroom

Ο ουκρανικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις για να καθαρίσει προάστια του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Κιέβου Ολεξάντρ Πάβλιουκ είπε στην ουκρανική τηλεόραση αργά χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του συναντούν «εχθρική αντίσταση», σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Οι Ρώσοι μετακινούν μονάδες τους, πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες διότι πρόκειται για επιχείρηση σε εξέλιξη.

Χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιφέρεια του Κιέβου προβληματική αλλά «ελέγξιμη», αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολη η επίτευξη «προόδου».

Πάντα κατά τον Ολεξάντρ Πάβλιουκ, ο δρόμος προς την πόλη Ζιτόμιρ (δυτικά) και οι πόλεις Μπούκα, Ιρπίν και Γκοστομέλ (βορειοδυτικά), στα όρια του Κιέβου, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως και η Μακάριβ (δυτικά).

Αναφέρονται πλήγματα πυροβολικού βόρεια της πρωτεύουσας, συμπλήρωσε. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με 1.000 «εθελοντές» από τη Συρία.

Ρουκέτες κατά της πόλης Μικολάεφ βόρεια της Οδησσού

Αδιάκοποι είναι τις τελευταίες ώρες οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία. Νέα επίθεση με ρουκέτες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μικολάεφ βόρεια της Οδησσού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Νέες εκρήξεις και σειρήνες ακούστηκαν νωρίτερα και στο Κίεβο ενώ στην κατοικημένη περιοχή του Αγκαντέμο Γκορτντορόκ, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και 5 τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή Νόβι Πέτροβιτς, 30χλμ από το κέντρο του Κιέβου, ένα παιδί 2 ετών σκοτώθηκε, όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί τα μέλη της οικογένειάς του. Ενα άτομο έχασε επίσης τη ζωή του από βομβαρδισμό μεγάλης αποθήκης στο δρόμο προς το Ιρπίν.

Την ίδια ώρα, στη Μαριούπολη, 130 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής μέσα από τα ερείπια του θεάτρου της πόλης, που επλήγη προχθες από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τώρα έχασαν την Πέμπτη την ζωή τους από πυρά του ρωσικού πυροβολικού στην πολιορκημένη περιοχή Χάρκοβο, μια μεγάλη πόλη στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλέστηκε νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, και σε συνέχεια των πρωινών επιθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com