Ρότζερ Γουότερς για τα Γλυπτά: «Είμαστε οι χειρότεροι όλων – F@@k Elgin»- «Ελάχιστος και μηδαμινός ο Σούνακ»

«Δεν μασάει τα λόγια του» ο Ρότζερ Γουότερς για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο θέμα συζήτησης διεθνώς.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα, ο θρύλος των Pink Floyd, λέει στη συνέντευξή του στο Kontra News, ότι «οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα, είναι μέρος του Παρθενώνα και προφανώς πρέπει να είναι πάνω στον Παρθενώνα».

«Μηδαμινός ο Σούνακ»

Όπως εξηγεί ο Βρετανός καλλιτέχνης, όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες είναι τα κατάλοιπα της βρετανικής αποικιοκρατίας: «Είμαστε οι χειρότεροι όλων. Δυστυχώς είναι ακόμη στο αίμα τους και για τον λόγο αυτό έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία. Είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα που θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπουν τους υπόλοιπους σαν υπηρέτες και σκλάβους».

Δεν διστάζει δε να χαρακτηρίσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ «μια μαριονέτα, ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο. Είναι ελάχιστος και μηδαμινός». «Πόσοι άνθρωποι στην Αγγλία πιστεύεις ότι πηγαίνουν να δουν τα μάρμαρα που έχουν κλαπεί από τους Έλληνες; Και πότε έγινε αυτό στα μέσα του 19ου αιώνα;» διερωτάται.

Καταλήγει περιγράφοντας την ημέρα που τα Γλυπτά θα επέστρεφαν στην Αθήνα «το πλοίο θα έδενε στον Πειραιά… θα πήγαινα εγώ, θα τα παρέδιδα και θα κάναμε μια υπέροχη παρέλαση μέχρι την Ακρόπολη, ο καθένας μας κουβαλώντας ένα κομμάτι μαρμάρου. Θα έδινα και μια συναυλία στο Ηρώδειο Πόσο όμορφο θα ήταν;»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή