Σε δύο παρατάξεις χωρίστηκε η Βουλγαρία για το ποια πρέπει να είναι η εθνική γιορτή της χώρας

...δημιουργήθηκε το «Κίνημα της 3ης Μαρτίου» που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει αλλαγή της εθνικής γιορτής και το «Κίνημα της 24ης Μαΐου» που πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει  η εθνική γιορτή της χώρας.

by Times Newsroom

Σε δύο παρατάξεις χωρίστηκε η Βουλγαρία με το ζήτημα της εθνικής εορτής της χώρας που ανακίνησε η βουλγαρική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Νικολάι Ντένκοφ αποφάσισε να προχωρήσει στην αλλαγή της εθνικής εορτής της Βουλγαρίας, με την κατάργηση της 3η Μαρτίου, την ημερομηνία της υπογραφής της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου που προέβλεπε μια ‘μεγάλη Βουλγαρία’ και την ανάδειξη της 24ης Μαΐου, που γιορτάζεται η καθιέρωση της κυριλλικής γραφής στο βουλγαρικό λαό.

Με το τρόπο αυτό δημιουργήθηκε το «Κίνημα της 3ης Μαρτίου» που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει αλλαγή της εθνικής γιορτής και το «Κίνημα της 24ης Μαΐου» που πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει  η εθνική γιορτή της χώρας.

Σχετικό:

«Γιατί πρέπει να καταργηθεί η 3η Μαρτίου ως εθνική γιορτή της Βουλγαρίας»

«Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  ανησυχεί για το γεγονός ότι το έθνος είναι διχασμένο για την αντιπολίτευση στην Τρίτη Πορεία στις 24 Μαΐου, και ως εκ τούτου πιστεύει ότι το θέμα πρέπει να μείνει εκτός πολιτικής συζήτησης και να δοθεί σε ιστορικούς και ειδικούς», γράφει η fakti.bg.

«Οι σημαντικότεροι στόχοι μας ως έθνος σήμερα είναι η είσοδός μας στο Σένγκεν και στην Ευρωζώνη, καθώς και οι συνταγματικές αλλαγές που πληρώνουν τη δικαστική μεταρρύθμιση, όχι η ημερομηνία της εθνικής εορτής», τόνισε ο Μπορίσοφ.

Σχετικό:

Ιστορικοί Βουλγαρίας: Να αλλάξουν οι εθνικές γιορτές ή να καταργηθούν

Ο ίδιος θα επισημάνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην εθνική γιορτή μπορεί να γίνει μέσα σε δύο χρόνια, ενώ τώρα υπάρχουν ζητήματα της χώρας τα οποία έχουν σαφή προτεραιότητα.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com