Σλοβακία: Κύκνοι εθίστηκαν στις παπαρούνες

Οι ειδικοί τους βάζουν σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης

by Times Newsroom

Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο φαινόμενο είναι οι καλλιεργητές παπαρούνας στη Σλοβακία που προσπαθούν να απομακρύνουν από τα χωράφια τους δεκάδες κύκνους που έχουν εθιστεί στα φυτά που υπάρχουν σε μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή του Κομάρνο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι κύκνοι μπέρδεψαν τις παπαρούνες από τις οποίες παράγεται το όπιο, με την ελαιοκράμβη με αποτέλεσμα να τις τρώνε και να ζαλίζονται.

Στο βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο φαίνονται οι κύκνοι να καταναλώνουν το παραισθησιογόνο φυτό και έπειτα να τρεκλίζουν. Στις εικόνες φαίνεται ότι κάποια πτηνά δεν θέλουν να απομακρυνθούν και αντιστέκονται στους αγρότες και στις τοπικές αρχές που επιχειρούν να τα βοήθησουν, απομακρύνοντάς τα.

Το άκρως τοξικό φυτό ευθύνεται για την πρόκληση υπνηλίας στους κύκνους ακόμα και για το θάνατό τους, σε περίπτωση μεγάλης κατανάλωσης, με τις τοπικές αρχές να στέλνουν όσα πτηνά πιάνουν για αποτοξίνωση σε ειδικό κέντρο περίθαλψης.

Να σημειωθεί ότι οι ζημιές που προκαλούνται από τους κύκνους, που είναι προστατευόμενο είδος στην Σλοβακία είναι μεγάλες από τον Φεβρουάριο που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες ή την κυβέρνηση, γεγονός που επιδεινώνει τη δύσκολη θέση των αγροτών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com