Σοκ με τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού

Σοκ έχει προκαλέσει στο Εμπορικό Ναυτικό η είδηση πως μια πέθανε μια 20χρονη δόκιμος που είχε ταξιδέψει με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η 20χρονη δόκιμη πλοίαρχος έχασε τη ζωή της μετά από ασθένεια που παρουσίασε στην Ινδία.

Η 20χρονη ταξίδευε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της και ασθένησε μετά τον απόπλου από λιμάνι της Ινδίας. Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, μαζί με ιατρικό συνοδό, σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και στη συνέχεια σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε στις 17 Σεπτεμβρίου. Διενεργείται προανάκριση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού.

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι της 20χρονης την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω. Τοπικά ΜΜΕ της Κω μετέδωσαν ότι η 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα ήταν φοιτήτρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, και βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της.

Επίσης κλειστοί θα είναι αύριο, οι παιδικοί σταθμοί Ζηπαρίου και Πυλίου σε ένδειξη πένθους την ημέρα της κηδείας της Μαριάννας.

Χρήστος Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com