Θεσσαλονίκη: Ψήστης παρίστανε τον υπάλληλο της ΕΥΠ – Εξαπάτησε δέκα ανθρώπους

«Πρόκειται για μυθοπλάστη» ανέφερε στο δικαστήριο θύμα που κατέθεσε ως μάρτυρας

by Times Newsroom

Προσποιούμενος τον υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο άνδρας καταδικάστηκε ότι έταζε δουλειά στην «υπηρεσία» του σε ανυποψίαστα θύματα, προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση.

Επικαλούμενος την ίδια ιδιότητα, καθώς και υποτιθέμενες διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, υποσχόταν να μεσολαβήσει – έναντι χρηματικής αμοιβής – για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ.

Το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα – πάντως – δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

«Πρόκειται για μυθοπλάστη» ανέφερε στο δικαστήριο θύμα που κατέθεσε ως μάρτυρας, ενώ άλλη παθούσα η οποία δήθεν είχε προσληφθεί ως γραμματέας στην ΕΥΠ ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τής έδειχνε τα υποτιθέμενα γραφεία όπου θα εργαζόταν και προσκόμιζε πλαστά έγγραφα για επικείμενες χρηματικές καταβολές στον λογαριασμό της.

Ο κατηγορούμενος – που φέρεται να εργάζεται ως ψήστης – δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αποδέχθηκε μέρος των πράξεων που συνδέονται με τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Πηγή:thesstoday.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com